Αυτό είναι το πιο γρήγορο ηλεκτρικό στον κόσμο!

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι το ηλεκτρικό αυτοκινητάκι που βλέπετε εκτοξεύεται κυριολεκτικά μιας και από στάση έχει πιάσει τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 0,96 δεύτερα!

Αυτό είναι το πιο γρήγορο ηλεκτρικό στον κόσμο!
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Οι φοιτητές του ETH της Ζυρίχης κατέρριψαν το προηγούμενο ρεκόρ επιτάχυνσης για τα 0-100 χλμ/ώρα, το οποίο ήταν στα 1,46 δευτερόλεπτα και είχε σημειωθεί πέρυσι από μια ομάδα στη Γερμανία.

Το ρεκόρ πιστώνεται στο Mythen, όπως ονομάζεται το ηλεκτρικό μονοθέσιο που κατασκεύασε από λευκό χαρτί η φοιτητική ομάδα το Πολυτεχνείου της Ζυρίχης. Το οποίο αναφέρει ότι το ρεκόρ πιστοποιήθηκε από την αρμόδια επιτροπή του Guinness World Records.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε, όπως προαναφέραμε, η ομάδα Foerderverein GreenTeam από την Στουτγάρδη, η οποία είχε κατασκευάσει ένα EV που ολοκλήρωσε πέρυσι το Σεπτέμβριο το «0-100» σε μόλις 1,461 δευτερόλεπτα.

Συνολικά, ολόκληρο το αυτοκινητάκι ζυγίζει μόλις 140 κιλά χάρη στην εκτεταμένη χρήση χωροδικτυωμάτων από ανθρακονήματα και αλουμίνιο. Κάθε τροχός έχει το δικό του μοτέρ και η συνδυαστική απόδοση του συστήματος φτάνει περίπου τους 330 ίππους.

Μπορεί το νούμερο να μην εντυπωσιάζει, αλλά πρόκειται για μια αναλογία ισχύο- βάρους που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν ούτε τα πιο ισχυρά hypercars. Στην πραγματικότητα, η ισχύς είναι τόση μεγάλη που αν δεν υπήρχε ένα σύστημα που ρουφά τον αέρα στο κάτω μέρος θα ήταν αδύνατο να περάσει στο οδόστρωμα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή