Ακολούθησε πιστά το Google Maps και έχασε τη ζωή του

Πριν από περίπου ένα χρόνο ένας οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες του Google Maps και έπεσε από μια κατεστραμμένη γέφυρα.

Ακολούθησε πιστά το Google Maps και έχασε τη ζωή του
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Ο άτυχος άνδρας, ο Philip Paxson, οδηγούσε ένα βροχερό βράδι σε μια άγνωστη περιοχή και χρησιμοποιούσε την υπηρεσία του Google Maps που τον καθοδηγούσε κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας.

Στον τόπο του συμβάντος διαπιστώθηκε ότι η κατεστραμμένη γέφυρα δεν διέθετε προειδοποιητικές πινακίδες ή άλλα στοιχεία που θα μπορούσαν να προειδοποιούν τους οδηγούς για τον ενδεχόμενο κίνδυνο.

Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι πως η γέφυρα είχε καταρρεύσει πριν από σχεδόν μια δεκαετία και έκτοτε ήταν αδιάβατη.

Παρά τα πολυάριθμα αιτήματα προς το Google Maps να αφαιρέσει τη γέφυρα από τη διαδικασία πλοήγησης τη συγκεκριμένη γέφυρα λόγω επικινδυτότητας οι αρμόδιοι φέρεται να μην ανταποκρίθηκαν ποτέ, σύμφωνα με την αγωγή. Η οποία στρέφεται και κατά των ιδιοκτητών της γέφυρας.

Ο εκπρόσωπος της Google, José Castañeda, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια Paxson και δήλωσε ότι στόχος τους είναι να παρέχουν ακριβείς πληροφορίες πλοήγησης μέσω των χαρτών της Google, προσθέτοντας ότι εξετάζουν την αγωγή.

Αυτό το τραγικό περιστατικό υπογραμμίζει τη σημασία της ενημέρωσης των υπηρεσιών ψηφιακής χαρτογράφησης για την ασφάλεια των χρηστών, ιδίως σε περιπτώσεις που αφορούν δυνητικά επικίνδυνες διαδρομές ή ζητήματα υποδομής.

Από την άλλη, τέτοιου είδους συμβάντα μας υπενθυμίζουν πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ακολουθούμε στα τυφλά της οδηγίες των συστημάτων πλοήγησης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή