Αυτό είναι το φτηνότερο ηλεκτρικό κάμπριο

Κοστίζει κάτι παραπάνω από 13.000 ευρώ και κάλλιστα μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο του φτηνότερου κάμπριο στον κόσμο.

Του Γιάννη Σκουφή

Με την κατηγορία των κάμπριο να φθίνει συνεχώς, το μικρό ηλεκτρικό της Wuling μοιάζει τουλάχιστον χαριτωμένο. Η κινεζική εταιρία κατασκευάζει το Mini EV, ένα από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά αυτοκίνητα που υπάρχουν στον κόσμο. Μόνο πέρυσι κατάφερε να το πουλήσει 443.400 φορές ξεπερνώντας τις πωλήσεις του Tesla Model 3.

Μετά από αυτή την μεγάλη επιτυχία και την αυξανόμενη ζήτηση το Mini EV θα προσφέρεται και ως κάμπριο. Σχεδιαστικά, δεν διαφέρει και πολύ από την κλειστή του έκδοση. Διατηρεί το βασικό του σχήμα και συνεχίζει να έχει τροχούς μόλις 12 ιντσών.

Είναι πραγματικά ένα πολύ μικρό αυτοκίνητο με μήκος που ίσα που ξεπερνά τα 3,0 μέτρα και πλάτος (1,52) μικρότερο από το ύψος του (1,60). Το μεταξόνιό του είναι μόλις 2,0 μέτρα και διαθέτει χώρους μόνο για δύο άτομα, ενώ το πορτμπαγκάζ του με την περίεργη σχεδίαση δεν είναι προσβάσιμο απέξω.

Πάντως, η μαλακή οροφή είναι ηλεκτροκίνητη και κουμπώνει μπροστά με ένα άγκιστρο, ενώ όπως θα δείτε στο βίντεο ανεβοκατεβαίνει αρκετά γρήγορα. Η θύρα φόρτισης βρίσκεται μπροστά και λογικά θα υπάρχουν οι δύο εκδόσεις της μπαταρίας, των 9,3 ή 13,9 kWh με αντίστοιχη αυτονομία 120 ή 170 χιλιομέτρων. Ο κινητήρας αποδίδει 41 ίππους.

Τώρα, τα άσχημα νέα είναι πως το ηλεκτρικό μίνι κάμπριο διατίθεται μόνο στην Κίνα. Ακόμη και έτσι όμως δεν παύει να κατέχει τον τίτλο του μικρότερου και φτηνότερου κάμπριο της παγκόσμιας αγοράς.