Η Maserati MC20 Notte και ο David Beckham

Ο πασίγνωστος πρώην σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου έχει αναλάβει το ρόλο του πρεσβευτή της ιταλικής μάρκας και έτσι οδηγεί αρκετά συχνά την MC20.

Η Maserati MC20 Notte και ο David Beckham
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Μετά από δύο χρόνια η Maserati παρουσιάζει την MC20 Notte, την πρώτη ειδική έκδοση του supercar της. Μάλιστα μόλις 50 κατάμαυρες MC20 θα καταφέρουν να… δουν το φως της ημέρας. Άλλωστε, στα ιταλικά η λέξη «notte» σημαίνει «νύχτα».

Πηγή έμπνευσης αποτελεί η συμμετοχή της μάρκας στους αγώνες και όπως η Cielo, έτσι και η Notte έχει αρκετά στοιχεία από τις GT2 και MCXtrema που μπορούν να οδηγηθούν μόνο στην πίστα.

Συγκεκριμένα για τη Notte, η ομάδα Maserati Fuoriserie συνεργάστηκε με τον Andrea Bertolini, έναν από τους σημαντικότερους οδηγούς αγώνων της Maserati και πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή GT1.

Το αμάξωμα έχει μια ματ βαφή Nero Essenza, ενώ υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που γυαλίζουν στο σκοτάδι, όπως η τρίαινα, τα πλευρικά λογότυπα στα φτερά και η υπογραφή της Maserati στο πίσω μέρος.

Πίσω από τις μαύρες ματ ζάντες των 20 ιντσών με φινίρισμα πλατίνας διακρίνονται οι επίσης μαύρες δαγκάνες των φρένων. Φυσικά, στο εσωτερικό κυριαρχεί η μαύρη- γκρι αλκαντάρα με τις κίτρινες ραφές να σπάνε την μουντάδα.

Ανάμεσα στα δύο προσκέφαλα υπάρχει μια μεταλλική πλακέτα με την αναγραφή «UNA DI 50» που σημαίνει «μία από τις 50» τονίζοντας το συλλεκτικό χαρακτήρα του αυτοκίνητου.

Στα μηχανικά μέρη δεν υπάρχει καμία αλλαγή με τον V6 Nettuno να αποδίδει 630 ίππους και να χρειάζεται μόλις 2,9 δεύτερα για τα «0-100» με την τελική να αγγίζει τα 325 χλμ./ώρα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή