Πωλήθηκε η McLaren Elva του Fernando Alonso

Θα μπορούσε να γίνει δικής σας αν είχατε περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ για να «χτυπήσετε» μία δημοπρασία που έγινε στο Αμπού Ντάμπι.

Πωλήθηκε η McLaren Elva του Fernando Alonso
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Στα πλαίσια του τελευταίου Γκραν Πρι της χρονιάς πραγματοποιήθηκε μία από τις δημοπρασίες με τα περισσότερα σπορ αυτοκίνητα. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και μία Elva που ανήκε στον παγκόσμιο πρωταθλητή Alonso.

Μάλιστα, πρόκειται για μία ειδική έκδοση χωρίς οροφή που δημιουργήθηκε ειδικά για τον Ισπανό, ο οποίος την απέκτησε μόλις πέρυσι. Και ίσως και να μην την οδήγησε καθόλου μιας και το κοντέρ του βρετανικού hypercar έχει γράψει μόλις πέντε χιλιόμετρα.

Κατασκευασμένη από την McLaren Special Operations, η Elva υπάρχει σε μόλις 149 μονάδες, όλες τους δίχως οροφή και παρμπρίζ και με την τελική να αγγίζει τα 333 χλμ./ώρα.

Πηγή ισχύος αποτελεί ο bi-turbo V8 των 4.000 κυβικών που αποδίδει 815 ίππους και 800 Nm. Οι επιδόσεις είναι φυσικά εκρηκτικές, με τα 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνονται σε μόλις 2,8 δεύτερα και τα 0-200 χλμ./ώρα σε 6,8.

Πάντως, η Elva που κατασκευάστηκε για να τιμήσει την M1A που είχε σχεδιάσει ο Bruce McLaren δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία.

Επίσης, υπήρχε προβληματισμός που δημιουργούσε η έλλειψη του παρμπρίζ που δεν επέτρεπε την έκδοση έγκρισης τύπου λόγω ασφαλείας σε πολλές αγορές, όπως και στις ΗΠΑ. Έτσι, η McLaren προχώρησε στην διάθεση της Elva και με παρμπρίζ αλλά και πάλι χωρίς κρύσταλλα στις πόρτες ή την οροφή.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή