Αυτό είναι το πιο μακρύ Viper που έχει υπάρξει ποτέ

Σε μια χώρα που μετράει το μέγεθος αυτό το Viper έχει τη δική του συλλεκτική αξία.

Του Γιάννη Σκουφή

Τι χρειάζεται μία τόσο μακριά λιμουζίνα για να μπορεί να κινείται; Μεγάλους δρόμους. Τι χρειάζεται μία τόσο μακριά λιμουζίνα για να υπάρχει; Αμέτρητα πάρτι και εκδηλώσεις. Ε, στην Αμερική και ειδικότερα στις κοσμοπολίτικες μεγαλουπόλεις υπάρχουν και από τα δύο που αρκούν για να προκύψει η μακρύτερο «οχιά» που έχουμε δει έως τώρα.

Συγκεκριμένα, ένα Dodge Viper του 1996 επιμηκύνθηκε κοντά στα 8 μέτρα που είναι το διπλάσιο από το αρχικό του μήκος. Έτσι, πέρα από το show-off καταφέρνουν να χωρέσουν πολύ περισσότεροι για να «παρτάρουν» σε μία ανοιχτή καμπίνα που έχει δύο θέσεις στο πίσω μέρος και δύο μεγάλους πάγκους σε κάθε πλευρά.

Μάλιστα, ο αρχικός πωλητής ανέφερε ότι υπάρχουν ζώνες ασφαλείας για 10 επιβάτες, αλλά πρακτικά υπάρχει χώρος για έως και 12 άτομα.

Κάτω από το καπό του το Viper δεν έχει πλέον τον αρχικό V10 της αλλά έναν Mopar Dodge Magnum των 5.900 κυβικών που αποδίδει 400 ίππους. Επίσης, έχει αντικατασταθεί και το χειροκίνητο κιβώτιο από ένα αυτόματο.

Τώρα, αυτό το ομολογουμένως περίεργο όχημα βρίσκεται προς πώληση από την Gateway Classic Cars με την τιμή να ξεπερνά τις 170.000 δολάρια.

Σύμφωνα με την ασφαλιστική εταιρεία Hagerty, ένα καλοδιατηρημένο Dodge Viper της ίδιας χρονιάς αξίζει περίπου 37.100 δολάρια. Ωστόσο, υπάρχει και κάποιος που θα δώσει όσο κοστίζουν τέσσερα στάνταρ Viper μαζί για να αποκτήσει το πιο μακρύ που υπάρχει στο κόσμο.