Αυτό το Unimog το οδηγούσε ο Schwarzenegger

Για όποιον αναζητά ένα κομμάτι της ιστορίας του Χόλυγουντ σε ένα αυτοκίνητο που μπορεί να πάει σχεδόν παντού η Barrett-Jackson δημοπρατεί μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.

Αυτό το Unimog το οδηγούσε ο Schwarzenegger
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Θα έλεγε κανείς πως πέρα από το Hummer, ένα Unimog ταιριάζει γάντι στο χαρακτήρα του πασίγνωστου Schwarzenegger. Ο λόγος για ένα Unimog U1300 SE του 1977, που πέρασε από μία ολική αναπαλαίωση πριν από δέκα χρόνια, από τον Γερμανό ειδικό σε αυτά τα μοντέλα, την Merex.

Το αποτέλεσμα; Ένα εντυπωσιακό Unimog που μοιάζει σαν καινούργιο και που έχει όλα τα εφόδια για να μην περνά από πουθενά απαρατήρητο, όπως ένα bull-bar, προβολείς, ένα μεγάλο σνόρκελ, έναν «εργάτη» κ.α.

Στο πολυτελές εσωτερικό υπάρχουν καθίσματα με δερμάτινη επένδυση, σύστημα κάμερας οπισθοπορείας και στερεοφωνικό Blaupunkt ενώ στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η υπογραφή του Schwarzenegger, αποτελώντας αδιαμφισβήτητη απόδειξη της σχέσης του «Εξολοθρευτή» με το Unimog.

Το οποίο κινείται από έναν ισχυρό turbo diesel των 6.400 κυβικών που αποδίδει 320 ίππους. Το χειροκίνητο κιβώτιο των πέντε ταχυτήτων συνδυάζεται με κορυφαία σε απόδοση τετρακίνηση, ενώ οι τροχοί των 22 ιντσών «φορούν» ειδικά ελαστικά που εγγυώνται σε κάθε περίπτωση τη βέλτιστη πρόσφυση.

Η σύντομη σχέση αυτού του Unimog με τον Schwarzenegger πιστοποιείται και από φωτογραφίες που τον δείχνουν να κάνει βόλτες με αυτό στη Σάντα Μόνικα. Έτσι, όποιος θέλει αυτό το σπέσιαλ ημιφορτηγό μπορεί να το «χτυπήσει» στη δημοπρασία που θα γίνει στην Αριζόνα από τις 20 έως τις 28 Ιανουαρίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή