Για πόσο λέτε ότι πούλησε η Hyundai το εργοστάσιό της στη Ρωσία;

Η Hyundai είναι μία ακόμη μεγάλη εταιρία που εγκαταλείπει σε παραγωγικό επίπεδο την αγορά της Ρωσίας.

Για πόσο λέτε ότι πούλησε η Hyundai το εργοστάσιό της στη Ρωσία;
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Το ότι η Hyundai πούλησε το εργοστάσιό της στη Ρωσία δεν είναι έκπληξη. Έκπληξη είναι πως το πούλησε μόλις 10.000 ρούβλια, πόσο που ισοδυναμεί σε λιγότερα από 100 ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Ο αγοραστής, η ρωσική εταιρεία Art-Finance, απέκτησε τα περιουσιακά στοιχεία της Hyundai με έναν βασικό όρο: την δυνατότητα της επαναγοράς του εργοστασίου εντός δύο ετών από την πώληση.

Η στρατηγική αυτή απόφαση επικυρώθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου και εξασφάλισε την έγκριση της κυβερνητικής επιτροπής της Ρωσίας για τις πωλήσεις ξένων περιουσιακών στοιχείων.

Η λειτουργία του εργοστασίου στην Αγία Πετρούπολη διακόπηκε τον Μάρτιο του 2022 μετά τις γεωπολιτικές εξελίξεις που σχετίζονται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Έτσι, η Hyundai, μαζί με τη θυγατρική της Kia, αντιμετώπισε σημαντικό πλήγμα στην παρουσία της στην αγορά της Ρωσίας λόγω της απότομης μείωσης των πωλήσεων.

Χαρακτηριστικό είναι τον Αύγουστο οι πωλήσεις ήταν μόλις 6 νέα αυτοκίνητα Hyundai σε αντίθεση με τις 2.892 μονάδες που πωλήθηκαν κατά την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Τέλος, να πούμε ότι το εργοστάσιο της Αγίας Πετρούπολης, το οποίο είχε ετήσια παραγωγική ικανότητα που ξεπερνούσε τις 200.000 μονάδες, αποτελούσε βασικό κόμβο παραγωγής για τη Hyundai, καθώς εκεί διεξαγόταν η συναρμολόγηση δημοφιλών μοντέλων όπως τα Hyundai Solaris, Hyundai Creta, Kia Rio και Kia Rio X-Line.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή