Αυτό είναι το πιο γλυκό μονοθέσιο της F1

Ο διάσημος σεφ ζαχαροπλαστικής και master σοκολατοποιός, Amaury Guichon, απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι η μαγειρική τέχνη δεν έχει όρια, κατασκευάζοντας ένα μονοθέσιο της F1 εξ ολοκλήρου από μαύρη σοκολάτα.

Αυτό είναι το πιο γλυκό μονοθέσιο της F1
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Αυτό το σοκολατένιο μονοθέσιο είναι σε μέγεθος περίπου το μισό από ένα πραγματικό και είτε το πιστεύετε, είτε όχι, ζυγίζει 130 κιλά. Εξίσου εντυπωσιακή είναι η απόδοση στη λεπτομέρεια με τον σεφ να έχει περάσει με τόση μαεστρία όλα τα στοιχεία δίνοντας την εντύπωση πως το σοκολατένιο μονοθέσιο είναι έτοιμο να μπει στην πίστα.

Έτσι λοιπόν έχει πολλές και περίπλοκες λεπτομέρειες, όπως την ανάρτηση, τις πτέρυγες ή το τιμόνι, με αποτέλεσμα να μοιάζει πολύ με ένα πραγματικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επέλεξε το νούμερο 14 αποτίνοντας φόρο τιμής σε αυτό με το οποίο αγωνίζεται ο Fernando Alonso.

Παρόλο που το έντονο κόκκινο πάνω μέρος και το μαύρο κάτω μισό δεν έχουν καμία σχέση με τα χρώματα της Aston Martin, πιθανότατα η επιλογή να έχει σχέση με τα συστατικά των υλικών. Ή μπορεί ο Guichon να έχει κάποια αδυναμία στην Ferrari.

Η χρονική περίοδος που επέλεξε ο Guichon για να αποκαλύψει το μονοθέσιο του δεν είναι τυχαία καθώς θέλει να τραβήξει την προσοχή πριν οι ομάδες ξεκινήσουν να παρουσιάζουν τα πραγματικά (στις αρχές Φεβρουαρίου) για τη νέα σεζόν που ξεκινά το Μάρτιο.

Με καταγωγή από τη Γαλλία, το γαστρονομικό ταξίδι του Guichon ξεκίνησε στην ηλικία των 14 ετών, εστιάζοντας στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Βελτίωσε τις ικανότητές του μέσω μιας μαθητείας στη Γενεύη της Ελβετίας, συγκεντρώνοντας πολλά βραβεία για τις εξαιρετικές καινοτομίες του στη ζαχαροπλαστική και τη σοκολάτα.

Ως πρώην οικοδεσπότης της σειράς του Netflix «School of Chocolate», ο Guichon διευθύνει σήμερα την Ακαδημία Ζαχαροπλαστικής στο Λας Βέγκας της Νεβάδα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή