Και όμως! Αυτό το θηρίο πωλείται στο διαδίκτυο!

Ανάμεσα στα πολλά τρελά αυτοκίνητα που μπορεί να συναντήσει κανείς στους αμερικανικούς δρόμους είναι και αυτό το περίεργο Humvee που μοιάζει λες και βγήκε από κάποιο sequel του Mad Max.

Και όμως! Αυτό το θηρίο πωλείται στο διαδίκτυο!
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Αυτό το εξάτροχο θηρίο με την αλά Mad Max εμφάνιση βασίζεται σε μία… παλαβή εκδοχή του στρατιωτικού Humvee που κατασκεύασε η AM General το 2009. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιος το αποκτήσει θα μπορεί να σκορπίζει το τρόμο και το φόβο στους δρόμους, όχι μόνο λόγω της πολεμικής εμφάνισης, αλλά και από τη δύναμη που προσφέρει ο υπερτροφοδοτούμενος V8 Hellcat HEMI.

Μετασκευασμένο από την εξειδικευμένη Danton Art Kustoms, σε συνεργασία με την Frenchy Export LLC, αυτό το Humvee δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήταν προηγουμένως. Το αμάξωμα έχει αλλάξει πλήρως και μπροστά μοιάζει περισσότερο με ένα γκρέιντερ όταν πίσω είναι σχεδόν «γυμνό» με μία τεράστια φτερούγα και έναν πρόσθετο άξονα που το μετατρέπει σε εξάτροχο.

Ωστόσο, εδώ να πούμε ότι ο πρόσθετος άξονα είναι παθητικός και πρακτικά η μετάδοση της ισχύος πραγματοποιείται στους τέσσερις τροχούς. Οι εμπρός είναι 20 ιντσών, ενώ οι πίσω είναι ακόμη μεγαλύτεροι φτάνοντας τις 24 ίντσες.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο πανίσχυρος Hellcat V8 που αποδίδει 726 ίππους. Το βαρύ αμάξωμα επιβραδύνουν έξι δισκόφρενα.

Παρά το βαρύ αμερικανικό tuning υπάρχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως είναι ο απομακρυσμένος έλεγχος εκκίνησης του μοτέρ, ο έλεγχος των φώτων και της κόρνας.

Το εξάτροχο θηρίο διατίθεται ήδη σε μία δημοπρασία που τρέχει από την Barrett Jackson στο Scottsdale, στην Αριζόνα των ΗΠΑ, έως τις 28 Ιανουαρίου.

Τα «χτυπήματα» δεν είναι προς το παρόν γνωστά επειδή η δημοπρασία απαιτεί την εγγραφή μέλους. Ωστόσο, κάλλιστα αυτό το πολύ ιδιαίτερο Humvee θα μπορούσε να ξεπεράσει την 100άρα. Ειδικότερα για όποιον θέλει να λέει πως έχει ένα αυτοκίνητο που μπορεί να προκαλεί σοκ και δέος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή