H Nissan θέλει το GT-R να φαίνεται γοητευτικό ακόμη και το βράδυ

Οι Ιάπωνες είναι γνωστοί για την τελειομανία τους. Ειδικότερα στη Nissan ψάχνουν την παραμικρή λεπτομέρεια ώστε ο Godzilla να δείχνει το ίδιο δυναμικός μέρα και βράδυ.

Του Γιάννη Σκουφή

Σε μια πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας σχετικά με τα χρώματα του εμβληματικού GT-R, η Nissan αποκάλυψε ένα μυστικό της. Ότι έχει δώσει τόσο μεγάλη σημασία στα χρώματα και στην ποιότητα της βαφής για κάθε GT-R, σε σημείο που κάθε χρώμα να έχει μελετηθεί πως φαίνεται στο σκοτάδι.

Συγκεκριμένα, η Nissan αναφέρει ότι χρώματα όπως το Midnight Purple και το Bayside Blue είχαν εξεταστεί κάτω από τα δημόσια φώτα των δρόμων ώστε αυτά να δείχνουν εντυπωσιακά και να ικανοποιούν τους οδηγούς τους όταν π.χ. κάνουν βόλτες σε κοσμοπολίτικα σημεία ή παρκάρουν έξω από νυχτερινά κέντρα.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι δίνεται τόση προσοχή στην εμφάνιση μετά το σκοτάδι. Και αυτό επειδή το GT-R αποτελεί ένα από τα πιο viral σπορ αυτοκίνητα στα νυχτερινά σκηνικά των δρόμων στην Ιαπωνία ή το Μαϊάμι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η εμβληματική απόχρωση R34 του Bayside Blue πήρε το όνομά της από τη διαδρομή Bayshore στο Τόκιο, η οποία ήταν γνωστή για παράνομους μεταμεσονύκτιους αγώνες δρόμου τη δεκαετία του ‘90.

Τέλος, να πούμε ότι του χρόνου πιθανότατα το θρυλικό GT-R να ολοκληρώσει την πολυετή πορεία της με ένα επίλογο σε ένα από τα πιο σπουδαία σπορ κουπέ όλων των εποχών. Η πιο πρόσφατη έκδοση, μία από τις αμέτρητες που έχει βγάλει η Nissan για τις αγορές των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, κυκλοφορεί ήδη και μέσα στο 2025 πιθανότατα να δούμε μια ως Last Edition.