Και όμως! Οι Αμερικάνοι θα αγόραζαν κινεζικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

Μια μελέτη έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Κίνα, αλλά περισσότεροι από 2 στους 3 θα ανησυχούσαν για τα προσωπικά τους δεδομένα.
Και όμως! Οι Αμερικάνοι θα αγόραζαν κινεζικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο!
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Οι αγοραστές στις ΗΠΑ δεν μπορούν προς το παρόν να αγοράσουν κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά μια νέα μελέτη αποκάλυψε ότι οι οδηγοί κάτω των 40 ετών θα τα υποδέχονταν με ανοιχτές αγκάλες.

Μάλιστα, το πόρισμα της έρευνας είναι εντυπωσιακό αφού διαπιστώθηκε ότι το 76% των νεαρών Αμερικανών ηλικίας, κάτω των 40 ετών, θα προχωρούσαν στην αγορά ενός κινέζικου ηλεκτρικού αυτοκινήτου με κίνητρο την χαμηλότερη τιμή πώλησης.

Συγκεκριμένα, το συνολικό ενδιαφέρον μεταξύ των 800 ερωτηθέντων, ηλικίας 18 έως 80 ετών, όπως καταγράφηκε από την AutoPacific, ήταν σημαντικά χαμηλότερο, πέφτοντας στο 35%.

Αυτή η διαφορά οφείλεται στην απροθυμία των ατόμων άνω των 60 ετών, εκ των οποίων μόνο το 26% φαίνεται να είναι θετικοί στην ιδέα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με κινεζική προέλευση, πιθανώς λόγω της τεταμένης σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

Ορισμένοι από αυτούς που απάντησαν αρνητικά μπορεί να αλλάξουν γνώμη. Το 16% των 800 ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι θα ήταν πιο πρόθυμοι να αγοράσουν ένα κινέζικο ηλεκτρικό αυτοκίνητο αν αυτό κατασκευαζόταν στις ΗΠΑ, καθώς θα το θεωρούσαν πιο αμερικανικό και θα υποστήριζε την τοπική οικονομία και τους τοπικούς εργαζόμενους.

Πάντως, όλες οι ηλικιακές ομάδες εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων, ένας από τους λόγους που η κυβέρνηση Μπάιντεν αύξησε κατά τέσσερις φορές το τέλος στα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ωστόσο, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι πιο νέοι αγοραστές που ήταν ενθουσιώδεις για τα αυτοκίνητα δεν ήταν πολύ λιγότερο ανήσυχοι για την ιδιωτικότητα σε σύγκριση με τους μεγαλύτερους που δεν ενδιαφέρονταν να αγοράσουν κινέζικα οχήματα.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι δεν θα αγόραζαν ένα κινέζικο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αυτό που ξεχώρισε για την ομάδα της AutoPacific ήταν η γενική αναγνωρισιμότητα των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή