Οι Κινέζοι βάζουν ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη να φτιάχνουν αυτοκίνητα

Η κινεζική Dongfeng Motors εξελίσσει ένα ανθρωποειδές ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη για να εκτελεί εργασίες στη γραμμή παραγωγής ενός εργοστασίου που κατασκευάζει επαγγελματικά οχήματα.
Οι Κινέζοι βάζουν ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη να φτιάχνουν αυτοκίνητα
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Τα ανθρωποειδή ρομπότ αποτελούν τον τρόμο κάθε εργαζόμενου σε εργοστάσια και τελευταία βλέπουμε όλο και περισσότερες εταιρείες να τα δοκιμάζουν. Αυτή τη φορά η Dongfeng ανακοίνωσε ότι ήδη έχει θέσει σε πιλοτική λειτουργία ένα ρομπότ σε ένα από τα εργοστάσιά της που μπορεί να κάνει επιθεώρηση στην φάση της συναρμολόγησης και του εφοδιασμού.

Το ανθρωποειδές ρομπότ έχει εξελιχθεί από μια κινεζική εταιρεία που ονομάζεται Ubtech Technology, μία θυγατρική της Dongfeng Liuzhou Motor που ειδικεύεται στην κατασκευή επαγγελματικών αυτοκινήτων στην περιοχή Guangxi της Κίνας.

Το ρομπότ της Ubtech ακούει στο όνομα Walker S. Έχει ύψος 1,7 μέτρα και αναλογίες παρόμοιες με αυτές ενός εργάτη. Στο εργοστάσιο αυτοκινήτων, οι αρμοδιότητές του θα καλύπτουν διάφορες εργασίες, όπως η επιθεώρηση των ζωνών ασφαλείας, ο έλεγχος των κλειδαριών των θυρών, η αξιολόγηση της ποιότητας του αμαξώματος κ.α.

Ο Walker S είναι εξοπλισμένος με 41 σερβοαρθρώσεις και πλήθος προηγμένων αισθητήρων, συμπεριλαμβανομένων αυτών της αντίληψης δύναμης, όρασης και ακοής. Αυτά τα χαρακτηριστικά του επιτρέπουν να παρακολουθεί το περιβάλλον του και να συνεργάζεται τόσο με άτομα όσο και με μηχανήματα.

Σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία, ο Walker S χρησιμοποιεί προηγμένους «αλγόριθμους ελέγχου», που του επιτρέπουν να επικοινωνεί με το κεντρικό σύστημα του εργοστασίου και να μεταφέρει δεδομένα πίσω σε αυτό σε πραγματικό χρόνο.

Επιπλέον, το ανθρωποειδές ρομπότ της Ubtech θα αναβαθμιστεί με την πιο πρόσφατη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, ενώ θα περάσει από σχετική εκπαίδευση και εκμάθηση.

Άλλες εταιρείες, όπως η Tesla και η BMW, έχουν ήδη εξελίξει παρόμοια ρομπότ σε εργοστάσια αυτοκινήτων είναι η Tesla και η BMW, ενώ έχουμε μέχρι και ρομποτικούς σκύλους από την Hyundai.

Ρομπότ έχει εξελίξει και άλλες κινεζικές εταιρείες, η Omoda και η Jaecoo που ανήκουν στον όμιλο της Chery. Και οι δύο σύντομα θα εκπροσωπούνται και στη χώρα μας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή