Κάντε δική σας μία Lamborghini Countach!

Η Lego διευρύνει τη συλλογή της με ένα νέο κιτ για την εμβληματική Lamborghini Countach 5000 Quattrovalvole.
Κάντε δική σας μία Lamborghini Countach!
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Το νέο σετ της Lego Icons αποτελείται από 1.506 κομμάτια και όταν ολοκληρωθεί αναπαριστά μια μικρογραφία του θρυλικού supercar που μπορεί να κοσμήσει π.χ. μία βιβλιοθήκη ή ένα γραφείο.

Το μοντέλο της Lamborghini έχει μήκος 34 εκατοστά, πλάτος 16 και ύψος 9 εκατοστά, ενώ στο εσωτερικό του διαθέτει λεπτομερή καμπίνα με λειτουργικό τιμόνι. Ο χώρος αποσκευών μπροστά ανοίγει κανονικά, ενώ το πίσω καπό αποκαλύπτει τον πανίσχυρο V12.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το κιτ διαθέτει λειτουργικές πόρτες/ ψαλίδια (ανοίγουν προς τα πάνω), όπως το πραγματικό μοντέλο.

Η Lamborghini κατασκεύασε την Countach, το εμβληματικό supercar με το χαρακτηριστικό σχήμα σφήνας, από το 1974 έως το 1990. Το 1985, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε την 5000 Quattrovalvole, αυξάνοντας την χωρητικότητα του κινητήρα στα 5,2 λίτρα και προσθέτοντας τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο.

Οι Ιταλοί επανάφεραν την Countach το 2021 ως ένα υβριδικό hypercar, εμπνευσμένο από την αρχέτυπη Countach LP400. Και πάλι με έναν V12 που με την συνδρομή ενός ηλεκτροκινητήρα αποδίδει 814 ίππους,.

Η Lamborghini πούλησε πολύ γρήγορα και τις 112 μονάδες που σχεδιάζει να κατασκευάσει. Έτσι, αν ακόμη ονειρεύεστε μία Countach μπορείτε να περιμένετε μέχρι τον επόμενο μήνα που το πολύ ενδιαφέρον κιτ θα είναι διαθέσιμο με τιμή 195 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή