Η Lamborghini δεν θέλει τους ψεύτικους ήχους

Μία νέα τάση για τους κατασκευαστές των σπορ ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι οι τεχνητοί ήχοι που προσομοιάζουν αυτούς των supercars με θερμικούς κινητήρες.   

Του Γιάννη Σκουφή

Η Lamborghini ανήκει στις εταιρίες που θεωρεί ότι η προσέγγιση με τους τεχνητούς ήχους δεν είναι αρκετή για να συγκινήσει όσους αναζητούν οδηγική απόλαυση από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, η ιταλική εταιρεία δήλωσε πως δεν ενδιαφέρεται να προσομοιώσει χαρακτηριστικά κινητήρων εσωτερικής καύσης σε ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο, όπως έχει κάνει για παράδειγμα η Hyundai με το εκρηκτικό Ioniq 5 N.

Σε δηλώσεις του στο TopGear, ο τεχνικός διευθυντής της Lamborghini, Rouven Mohr, είπε πολλά και ενδιαφέροντα. Όπως το ότι η εταιρεία επιδιώκει να δημιουργήσει αυτοκίνητα με ιδιαίτερα ισχυρή σύνδεση μεταξύ ανθρώπου και μηχανής. Κάτι που είναι πιο δύσκολο με τα ηλεκτρικά, αλλά όχι και αδύνατο.

Πιστεύει ότι δεν είναι σωστό να αντιγράφεται ο χαρακτήρας των κινητήρων εσωτερικής καύσης αφού τα συναισθήματα που θα προκαλούν τα μελλοντικά ηλεκτρικά δεν θα προέρχονται από τον κινητήρα ή τη μπαταρία που θα χρησιμοποιούν.

Αυτά είναι απλώς τα στοιχεία που προσφέρουν επιδόσεις και αυτονομία και ο χαρακτήρας ενός ηλεκτρικού supercar θα πρέπει να ορίζεται διαφοετικά.

Όπως ο ίδιος είπε, στην Lamborghini υπάρχουν κάποιες εντυπωσιακές ιδέες που θα παρουσιαστούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει να κάνει με τις επιδόσεις αλλά με την οδηγική ευχαρίστηση.