Η Μεγάλη Παράκαμψη της Αθήνας - Ο αυτοκινητόδρομος που θα λύσει για πάντα το μποτιλιάρισμα

Λύση στον εφιάλτη όλων των οδηγών έρχεται να δώσει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο

Η Μεγάλη Παράκαμψη της Αθήνας - Ο αυτοκινητόδρομος που θα λύσει για πάντα το μποτιλιάρισμα
2'

Επιτακτική κρίνεται η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου αυτοκινητοδρόμου που θα αποσυμφορήσει τον Κηφισό, αφαιρώντας από αυτόν έναν μεγάλο αριθμό ΙΧ, αλλά και τα βαρέα οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα με προορισμό εκτός Αθηνών.

Μάλιστα, ειδική μνεία στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αττικής έκανε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 1ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου με τίτλο: «Redefining the Future Horizons: Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο».

Ο κύριος Ταχιάος εξήγγειλε παρεμβάσεις που έχουν ως στόχο να μετριάσουν την ταλαιπωρία των οδηγών, κάνοντας αναφορά -μεταξύ άλλων- στη δημιουργία του αυτοκινητοδρόμου Οινόφυτα-Ελευσίνα, που έχει κατατεθεί ως πρόταση από μεγάλη τεχνική εταιρεία μέσω των Πρότυπων Προτάσεων.

Το σχέδιο για την Μεγάλη Παράκαμψη

Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος, που θα λειτουργήσει ως οδικό bypass, βρίσκεται στην επικαιρότητα από το 2013, όταν το υπουργείο Υποδομών προκήρυξε διαγωνισμό.

Μετά από αρκετές παραστάσεις, ωστόσο, ακυρώθηκε λόγω των προβλέψεων για αποζημιώσεις στις συμβάσεις παραχώρησης, εφόσον αποδεικνυόταν από τους παραχωρησιούχους των γειτνιαζόντων αυτοκινητοδρόμων ότι υπέστησαν απώλεια εσόδων εξαιτίας της μείωσης του κυκλοφοριακού φόρτου σε αυτούς.

Πρόκειται για αυτοκινητόδρομο μήκους 40 χλμ. που θα ξεκινάει από την περιοχή των Οινοφύτων και θα καταλήγει στην περιοχή της Ελευσίνας σε κόμβο με την Αττική Οδό.

Ο εν λόγω οδικός άξονας θα επιτρέψει στους οδηγούς ΙΧ και βαρέων φορτηγών να παρακάμπτουν το ήδη βεβαρυμμένο οδικό δίκτυο του Λεκανοπεδίου της Αττικής, και θα εξυπηρετεί την άμεση οδική σύνδεση των σημαντικών Βιομηχανικών Περιοχών Οινοφύτων, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Θριάσιου πεδίου καθώς και του Εμπορευματικού Λιμένα Πειραιά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα