To Tesla Cybertruck έγινε και περιπολικό

Σε ποια χώρα θα μπορούσε το εκκεντρικό ηλεκτρικό pickup να κυκλοφορεί για να επιβάλει την τάξη στους δρόμους;

Του Γιάννη Σκουφή

Που αλλού από το Ντουμπάι. Όπως ίσως να έχετε ακούσει η εκεί αστυνομία δεν κυκλοφορεί με παλιά, ταπεινά Skoda Octavia και Citroen Xsara αλλά με πολυτελή και σπορ μοντέλα.

Έτσι, γνωστή για τη συλλογή της από Lamborghini, Ferrari, Bentley, Rolls-Royce κ.α., η αστυνομία του Ντουμπάι μόλις πρόσφατα πρόσθεσε και ένα Cybertruck στο στόλο της με αποτέλεσμα η είδηση να γίνει και πάλι viral.

Ήδη η αστυνομία του Ντουμπάι διαθέτει αρκετά εκτός δρόμου μοντέλα όπως είναι οι Mercedes-AMG G 63 και Mercedes-Benz G 500 4x4². Ωστόσο, το Cybertruck είναι το πιο ξεχωριστό όχημα της συλλογής της.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το Cybertruck δεν εισάγεται στο Ντουμπάι και προφανώς ένα άλλο που είχε εμφανισθεί νωρίτερα (καμία σχέση με το περιπολικό) να έχει εισαχθεί από έναν έμπορο που ήθελε να κάνει την διαφορά.

Λίγο αργότερα, τον περασμένο μήνα, το συγκεκριμένο Cybertruck έκανε μια επίσημη εμφάνιση στο Ντουμπάι ως μέρος μιας παγκόσμιας περιοδείας και παρουσιάστηκε στο εμπορικό κέντρο City Center Mirdif και αργότερα στο Jubail Mangrove Park στο Άμπου Ντάμπι.

Αυτή τη στιγμή το Cybertruck περιοδεύει στην Ευρώπη, με πρόσφατες εμφανίσεις στην Κοπεγχάγη όπου κυκλοφόρησε κανονικά στους δρόμους παρόλο που δεν έχει έγκριση τύπου με βάση τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Προφανώς, αυτή η παγκόσμια περιοδεία να εντάσσεται στη στρατηγική μάρκετινγκ της Tesla να ενισχύσει περαιτέρω την εικόνα της. Και ποιος να φανταζόταν την πορεία που μπορεί να έχει ένα Cybertruck από το Ντουμπάι.