Ποιο είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο στον κόσμο;

Η Tesla αντιμετωπίζει ήδη μία σημαντική πτώση στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου της χρονιάς. Ωστόσο, οι ιθύνοντες της εταιρίας τρίβουν ακόμη τα χέρια τους από πέρυσι.
Ποιο είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο στον κόσμο;
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Και αυτό επειδή το 2023 ήταν η χρονιά που το Model Y κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη 1,22 εκατομμυρίων οδηγών που το απέκτησαν και που χάρη σε αυτούς το αμερικανικό μοντέλο αναδείχθηκε ως το πιο δημοφιλές παγκοσμίως.

Μάλιστα, αυτή η επίδοση (σ.σ. με αύξηση 65% σε σχέση με το 2022) ξεπέρασε ακόμη και εταιρίες-κολοσσούς, όπως είναι η Toyota, η οποία εξακολουθεί να είναι η εταιρεία με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο.

Ωστόσο, στην κατάταξη με τα επιβατικά μοντέλα είδε το RAV4 να μένει δεύτερο στη λίστα με κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο αγοραστές. Το βάθρο των δημοφιλέστερων μοντέλων συμπληρώνει το Honda CR-V με 846.000 πωλήσεις.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Jato, ακολουθούν τα Corolla, Corolla Cross και Camry της Toyota, το Ford F-150, το Toyota Hilux, το Nissan Sentra και το Tesla Model 3.

Αυτό που πρέπει να ανησυχεί την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία είναι ότι μόλις ένα μοντέλο της βρίσκεται στην πρώτη 20άδα! Και αυτό είναι το VW Polo όταν έχουν προηγηθεί τα κορεατικά Hyundai, τα αμερικανικά Chevrolet και τα κινεζικά BYD.

Τα στοιχεία της Jato επιβεβαίωσαν επίσης ότι η αγορά των SUV δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Οι όγκοι των πωλήσεων SUV αυξήθηκαν κατά 16%, ωθούμενοι εν μέρει από την επιτυχία του Tesla Model Y, και αντιπροσώπευσαν σχεδόν το 47% όλων των ταξινομήσεων το 2023.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή