Η Suzuki θέλει μέχρι και ηλεκτρικά «αγροτικά» Jimny

To τελευταίο διάστημα εντείνεται η φημολογία γύρω από την κυκλοφορία ηλεκτρικά και υβριδικών εκδόσεων της pickup έκδοσης του Jimny.
Η Suzuki θέλει μέχρι και ηλεκτρικά «αγροτικά» Jimny
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Λίγο-πολύ την ιστορία την ξέρετε: το επιβατικό Jimny δεν κυκλοφορεί στην Ευρώπη λόγω ρύπων, ενώ διατίθεται μόνο η επαγγελματική έκδοσή του. Ωστόσο, η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που έρευνες της Suzuki έχουν δείξει ότι μία pickup εκδοχή θα σημείωνε υψηλά νούμερα πωλήσεων.

Μία τέτοια έκδοση αφενός θα πλαισίωνε την πεντάθυρη (όπου αυτή κυκλοφορεί), ενώ χάρη σε εξηλεκτρισμένα συστήματα πρόωσης θα μπορούσε να είναι επιτυχημένη και στην Ευρώπη.

Πάντως, ακόμη και στο άμεσο μέλλον ένα «αγροτικό» Jimny θα μπορούσε να καλύψει το lifestyle προσανατολισμό μιας σημαντικής μερίδας οδηγών. Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής της Suzuki Αυστραλίας υπαινίχθηκε ότι μία τέτοια έκδοση βρίσκεται υπό εξέλιξη. Συγκεκριμένα, μία διθέσια έκδοση με καρότσα.

Ταυτόχρονα, θα μπορούσε να υπάρξει μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια ένα Jimny με ένα νέο, σύγχρονο εξηλεκτρισμένο κινητήρα που θα επέτρεπε στο ιαπωνικό 4x4 να επιστρέψει ξανά στην αγορά. Κάτι που πιθανότατα θα γίνει μέσα στο 2025 με έναν ήπια υβριδικό 1.500άρη βενζίνης.

SUZUKI-JIMNY-PICKUP-(2).jpg

Το σίγουρο είναι ότι η Suzuki εξελίσσει ένα πλήρως ηλεκτρικό Jimny με μηδενικές εκπομπές, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στην Ευρώπη έως το 2030, ως ένα από τα πέντε EV που έχει προγραμματίσει η Suzuki.

Το επίσημο teaser υπαινίχθηκε ότι το ηλεκτρικό Jimny θα βασίζεται στο SUV με τρεις πόρτες, με αναθεωρημένα γραφικά LED στους προβολείς. Εκτός από την Ευρώπη, το Jimny EV αναμένεται να διατίθεται και σε αγορές όπως η Ιαπωνία και η Ινδία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή