Αυτό είναι το νέο, ηλεκτρικό σκάφος της Maserati

Η Maserati συνεργάστηκε με την Vita Power για τη δημιουργία του Tridente, ενός πολυτελούς ηλεκτρικού ταχύπλοου που εντυπωσιάζει τόσο με την ισχύ του όσο και με την κομψή του κατασκευή.
Αυτό είναι το νέο, ηλεκτρικό σκάφος της Maserati
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Με το Tridente, η Maserati μπαίνει ακόμη πιο δυναμικά στον κόσμο των πολυτελών ηλεκτρικών σκαφών, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων κατασκευαστών αυτοκινήτων όπως η Polestar, η BMW και η Porsche, που επίσης έχουν παρουσιάσει τα δικά τους ηλεκτρικά σκάφη.

Συγκεκριμένα, το Tridente έχει μήκος 10,5 μέτρα και είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα 600 ίππων και μια μπαταρία 252 kWh, παρέχοντας ταχύτητα πλεύσης 25 κόμβων και μέγιστη ταχύτητα 40 κόμβων (περίπου 74 χλμ./ώρα).

Σε σταθμό ταχυφόρτισης η επαναφόρτιση της μπαταρίας διαρκεί λιγότερο από μία ώρα, καθιστώντας το ένα ιδιαίτερα πρακτικό σκάφος για ημερήσιες εξορμήσεις σε λίμνες και παράκτιες περιοχές.

Η κατασκευή του σκάφους έγινε από την Hodgdon Yachts, ενώ η Vita Power ανέλαβε την προμήθεια του ηλεκτρικού συστήματος. Οι δύο εταιρίες έχουν μία μακροχρόνια συνεργασία, ενώ η Maserati παραχωρεί το διάσημο σήμα της και την αίσθηση πολυτέλειας που τη χαρακτηρίζει.

Το Tridente διαθέτει ένα ευρύχωρο ντεκ που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10 άτομα, ενώ περιλαμβάνει επίσης μια μεγάλη πλατφόρμα, σκάλα κολύμβησης, ντους και μια κλειστή καμπίνα με τουαλέτα, προσφέροντας όλες τις ανέσεις για μια πολυτελή εμπειρία στη θάλασσα.

Αν και η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, είναι βέβαιο ότι θα είναι πολλαπλάσια από τις περίπου 200.000 ευρώ που κοστίζει μια καινούργια Maserati GranCabrio Folgore.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή