Το Toyota Mirai πωλείται στα μισά της τιμής του

Η ιαπωνική εταιρεία έχει ως στόχο να μείνει στην ιστορία όχι μόνο ως πρωτοπόρος στα υβριδικά, αλλά και στα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν το υδρογόνο ως καύσιμο.
Το Toyota Mirai πωλείται στα μισά της τιμής του
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Η Toyota είναι ένας από τους μεγάλους υποστηρικτές του υδρογόνου και φροντίζει να το κάνει με κάθε τρόπο. Από πρωτότυπα και αγωνιστικά αυτοκίνητα που «καίνε» απευθείας στους κινητήρες τους υδρογόνο, μέχρι και το Mirai, το πρώτο μοντέλο ευρείας παραγωγής με ενεργειακές κυψέλες.

Τώρα, για να προσελκύσει αγοραστές να αποκτήσουν το Mirai, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε τη μείωση της αρχικής τιμής του κατά 49%. Συγκεκριμένα, στην αμερικανική αγορά η έκδοση Limited πωλείται φθηνότερα κατά 33.000 δολάρια σε σχέση με την προτεινόμενη τιμή λιανικής των 67.115 δολαρίων.

Μάλιστα, υπάρχει και η δυνατότητα απόκτησης με μηδενικό επιτόκιο για 72 μήνες. Και οι προσφορές δεν σταματούν εκεί. Η Toyota προσφέρει επίσης 15.000 δολάρια σε υδρογόνο για μία διάρκεια 6 ετών. Κάτι που σημαίνει ότι ένας αγοραστής του Mirai Limited μπορεί να εξοικονομήσει έως και 48.000 δολάρια!

Τι συμβαίνει όμως και η Toyota αποφάσισε να «χαρίσει» τα Mirai της; Οι τραγικές πωλήσεις του μοντέλου. Μέχρι τον Ιούνιο, η Toyota πούλησε μόλις 245 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, μία μείωση κατά 85,8% σε σύγκριση με τους πρώτους έξι μήνες του 2022. Τον περασμένο μήνα, πωλήθηκαν μόλις 20.

Παρά τις σχεδόν μηδενικές πωλήσεις, η εταιρεία δηλώνει την μακροπρόθεσμη δέσμευσή της στην τεχνολογία του υδρογόνου και πως προχωρά σε νέα πρότζεκτ ατενίζοντας με αισιοδοξία την επόμενη δεκαετία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή