Τι έκπληξη! Η Tesla αναβάλλει τα αποκαλυπτήρια του Robotaxi!

Για μία ακόμη φορά η Tesla βρίσκεται αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η προγραμματισμένη παρουσίαση του robotaxi αναβάλλεται.

Του Γιάννη Σκουφή

Η πρεμιέρα του Robotaxi πιθανότατα μετατίθεται για τον Οκτώβριο, καθώς η εταιρεία χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την κατασκευή των πρωτοτύπων. Μετά τη δημοσίευση της εν λόγω είδησης, οι μετοχές της Tesla σημείωσαν πτώση σχεδόν 10%, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση της αγοράς να μειωθεί κατά περίπου 80 δισεκατομμύρια δολάρια!

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο υπήρχαν οι προσδοκίες ότι η Tesla θα ανακοίνωνε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 25.000 δολαρίων, το οποίο θα κατασκευαζόταν με τη χρήση της επαναστατικής διαδικασίας «unboxed vehicle process».

Ωστόσο, η Tesla είχε ήδη ακυρώσει το συγκεκριμένο πλάνο και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ανάφεραν ότι θα επικεντρωνόταν στο robotaxi, κάτι που θέλει πάρα πολύ ο Elon Musk. Μάλιστα, ο CEO της Tesla αντέδρασε κατηγορώντας το Reuters για ψευδείς πληροφορίες, ανακοινώνοντας λίγο μετά ότι η Tesla θα παρουσιάσει ένα robotaxi στις 8 Αυγούστου.

Η ανακοίνωση του Musk για την παρουσίαση του robotaxi ξάφνιασε πολλούς. Ήταν αυτή μια βιαστική αντίδραση στην είδηση του Reuters, ή ήταν μια προγραμματισμένη ανακοίνωση;

Η ημερομηνία 8/8 είναι σημαντική στην κινεζική κουλτούρα, καθώς το οκτώ θεωρείται ο πιο τυχερός αριθμός. Επιπλέον, ο Musk φάνηκε να υποστηρίζει αυτή τη θεωρία, προσθέτοντας ότι η παρουσίαση του robotaxi θα γίνει στις 8/8 στο έτος του δράκου, κάνοντας μια ακόμη αναφορά στην καλή τύχη.

Ωστόσο, όλα αυτά αναιρούνται για μία ακόμη φορά μιας και σύμφωνα με το Bloomberg η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο επειδή οι ειδικοί της Tesla θέλουν περισσότερο χρόνο για να κατασκευάσουν τα πρωτότυπα του αυτόνομου ταξί. Αν και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ενημέρωση, η αναβολή έχει ανακοινωθεί εσωτερικά, όπως αποκάλυψαν πηγές του Bloomberg.

Παρόλο που πολλοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται απλά για μία δίμηνη καθυστέρηση, η φημολογούμενη καλή τύχη της 8/8 στην κινεζική κουλτούρα έχει χαθεί. Λέτε να έχει χαθεί και το Robotaxi ως πρότζεκτ;