65.000 κούπες έχουν κάνει φτερά από το Gigafactory της Tesla

Στο Gigafactory  στην Γερμανία, οι εργαζόμενοι έχουν κλέψει πάνω από 65.000 κούπες καφέ. Και η Tesla απειλεί να αποσύρει τα πιρούνια και τα κουτάλια από το εστιατόριο.

65.000 κούπες έχουν κάνει φτερά από το Gigafactory της Tesla
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Η Tesla βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη κατάσταση καθώς κάποιοι εργάτες κλέβουν συστηματικά κούπες καφέ από το Gigafactory στο Βερολίνο. Κάτι που πλέον η διοίκηση δεν το ανέχεται μιας και συνολικά έχουν αφαιρεθεί πάνω από 65.000 κούπες!

Σε μια πρόσφατη συνάντηση του προσωπικού, όπου οι εργαζόμενοι συγκρούστηκαν με τη διοίκηση σχετικά με το συνδικαλισμό τους, ο διευθυντής του εργοστασίου, Andre Thierig, είπε στους υπαλλήλους ότι έχει κουραστεί να παραγγέλνει δεκάδες χιλιάδες κούπες καφέ. Και αν οι κλοπές δεν σταματήσουν η εταιρεία θα σταματήσει να παρέχει πιρούνια και κουτάλια στο εστιατόριο.

«Θα σας δώσω έναν αριθμό. Έχουμε αγοράσει 65.000 κούπες καφέ από τότε που ξεκινήσαμε την παραγωγή εδώ», είπε ο Andre Thierig, διευθυντής του εργοστασίου της Giga Berlin. «Στατιστικά μιλώντας, καθένας από εσάς έχει ήδη πέντε κούπες Ikea στο σπίτι».

TESLA-MUGS-(2).jpg

Όπως επεσήμανε ο Thierig, ο αριθμός των κλεμμένων κουπών υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό των εργαζομένων στο εργοστάσιο. Η Tesla απασχολεί 12.000 άτομα στο Βερολίνο, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε εργαζόμενος θα μπορούσε να έχει κλέψει τουλάχιστον πέντε κούπες κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

Το Gigafactory στο Βερολίνο άνοιξε επίσημα πριν από 840 ημέρες, στις 22 Μαρτίου 2022. Αν κάνουμε τους υπολογισμούς τότε περίπου 77 κούπες φεύγουν από την πόρτα κάθε μέρα.

«Είμαι πραγματικά κουρασμένος να εγκρίνω παραγγελίες για να αγοράζουμε περισσότερες κούπες για καφέ», είπε ο Thierig. Ακούγεται απίστευτο, αλλά αυτά συμβαίνουν ακόμη και στους κορυφαίους…

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή