Πόσα θα δίνατε για ένα τιμόνι από μονοθέσιο της F1;

Αν θέλετε να ζήσετε ένα μέρος της εμπειρίας που βιώνει ο Lewis Hamilton μπορείτε να το κάνετε άφοβα. Από την πολυθρόνα του σπιτιού σας.

Του Γιάννη Σκουφή

Οι αγωνιστικές προσομοιώσεις είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες με τεράστια χρηματικά έπαθλα σε διάφορα τουρνουά, ενώ ίσως έχετε παρατηρήσει ότι όλες οι ομάδες της Φόρμουλα 1 έχουν τη δική τους ομάδα esports.

Από την άλλη, για τους gamers και τους ερασιτέχνες υπάρχουν άλλες λύσεις. Από τις βιντεοκονσόλες και τις τιμονιέρες, μέχρι και τις πιο σοβαρές περιπτώσεις που κοστίζουν αρκετές χιλιάδες ευρώ και που περιλαμβάνουν σχεδόν ένα ολόκληρο κόκπιτ.

Τώρα, για όσους θέλουν να έχουν ένα μέρος από το κόκπιτ ενός μονοθεσίου, μπορούν να αποκτήσουν το αγωνιστικό τιμόνι με την επίσημα αδειοδοτημένη ονομασία «Mercedes-AMG PETRONAS Formula One Team Sim Racing Steering Wheel».

Πρόκειται για ένα προϊόν που έχει προκύψει από τη συνεργασία της ομάδας F1 της Mercedes και της Sim-Lab για ένα από τα πιο πιστά αντίγραφα των τιμονιών που χρησιμοποιούν οι Lewis Hamilton και George Russell στην φετινή W15. Εννοείται ότι δεν είναι φτηνό.

Συγκεκριμένα η τιμή του ανέρχεται στις 2.729 ευρώ αφού είναι χειροποίητο και στο μεγαλύτερο ποσοστό του είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Μάλιστα, το βάρος του δεν ξεπερνά τα 1.240 γραμμάρια και διαθέτει όχι λιγότερα από 14 μπουτόν και 9 διαφορετικούς περιστροφικούς διακόπτες.

Επιπλέον, υπάρχει μια οθόνη LCD 4,3 ιντσών για όλα τα δεδομένα του αγώνα σας, και λαβές από σιλικόνη για μέγιστη άνεση. Υπάρχουν ακόμα και τα μαγικά κουμπιά, ένας μονός μοχλός αλλαγής ταχυτήτων και ένας ρυθμιζόμενος μοχλός σύμπλεξης.

Η Sim-Lab λέει ότι αυτό το τιμόνι σχεδιάστηκε ώστε να είναι το καλύτερο τιμόνι προσομοίωσης που υπάρχει. Πακέτο με το τιμόνι πάνε δύο ξεχωριστά σετ αυτοκόλλητων, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τον οδηγό που σας αρέσει να μιμείστε, Russell ή Hamilton.