Κανείς δεν εμπιστεύεται τους Κινέζους στην κυβερνοασφάλεια

Στην Ιταλία, η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την κινεζική Dongfeng Motor για την ίδρυση ενός νέου εργοστασίου, καθώς η γειτονική μας χώρα προσπαθεί να αναζωογονήσει την αυτοκινητοβιομηχανία της, η οποία έχει υποστεί σημαντική μείωση στην παραγωγή τα τελευταία χρόνια.

Κανείς δεν εμπιστεύεται τους Κινέζους στην κυβερνοασφάλεια
1'

Η πιθανή συνεργασία με την Dongfeng θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της ιταλικής παραγωγής οχημάτων και στην αποκατάσταση των σχέσεων με την Κίνα, όμως από την άλλη υπάρχουν έντονες ανησυχίες.

Κυρίως γύρω από την κυβερνοασφάλεια των αυτοκινήτων που θα κατασκευάζονται και την αξιοποίηση των δεδομένων που θα συλλέγονται. Για το λόγο αυτό η Ιταλία απαιτεί αφενός τα βασικά εξαρτήματα, όπως τα συστήματα infotainment, να παρέχονται από τοπικούς προμηθευτές και τα δεδομένα των καταναλωτών που παράγονται στην Ιταλία να συλλέγονται και να διαχειρίζονται εντός της χώρας.

Συνολικά η απαίτηση από την πλευρά των Ιταλών είναι το 45% των εξαρτημάτων από την τοπική αγορά, με την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι να προσπαθεί να βρει την ισορροπία μεταξύ των ωφελημάτων από τις κινεζικές επενδύσεις στην ταλαιπωρημένη ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία και των ανησυχιών για την κυβερνοασφάλεια. Ίδωμεν…

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή