Σε ποια χώρα υπάρχει ζήτηση μέχρι και για θωρακισμένα Toyota;

Παρά τη (μικρή) μείωση των συνολικών ποσοστών εγκληματικότητας, ο ανησυχητικός αριθμός ανθρωποκτονιών στη Βραζιλία, που πέρυσι έφτασε τις 39.500, συνεχίζει να επισκιάζει την εικόνα της χώρας.

Σε ποια χώρα υπάρχει ζήτηση μέχρι και για θωρακισμένα Toyota;
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Ταυτόχρονα με την εγκληματικότητα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι απαγωγές με στόχο τα λύτρα. Αυτή η ζοφερή πραγματικότητα έχει δημιουργήσει μία αυξανόμενη ζήτηση για ασφάλεια στα αυτοκίνητα, καθώς οι Βραζιλιάνοι επιδιώκουν να προστατευτούν από τη διαρκή απειλή της βίας στους δρόμους της χώρας.

Όταν σκέφτεστε ένα θωρακισμένο όχημα, πιθανότατα φαντάζεστε ένα μεγάλο SUV όπως το Cadillac Escalade ή μια πολυτελή λιμουζίνα όπως η σειρά 7 της BMW. Ωστόσο, στη Βραζιλία μπορεί κανείς πλέον να απολαμβάνει το ίδιο επίπεδο προστασίας π.χ. ακόμη και σε μια Corolla.

Συγκεκριμένα, η Toyota Βραζιλίας συνεργάζεται με τοπικούς ειδικούς σε θωρακίσεις οχημάτων για να προσφέρει στους Βραζιλιάνους αυξημένη ασφάλεια στα αυτοκίνητα και τα βαν διανομής πολύτιμων αγαθών.

Όσοι κάτοχοι Toyota ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με την τοπική αντιπροσωπεία της ιαπωνικής μάρκας για να στείλουν το αυτοκίνητό τους στην εταιρεία θωράκισης που προτιμούν, ακόμη και πριν την παραλαβή του.

Οι συνεργαζόμενες εταιρείες θωράκισης ενισχύουν το αμάξωμα με εξειδικευμένα υλικά και εγκαθιστούν πιο χοντρά κρύσταλλα. Η θωράκιση φέρεται να είναι κατάλληλη για την αντιμετώπιση επιθέσεων από πυροβολισμούς, καθώς και επιθέσεων π.χ. με ρόπαλα ή λοστούς.

Σύμφωνα με την ειδική σελίδα στον επίσημο ιστότοπο της εταιρίας, τα μοντέλα που «παίρνουν» θωράκιση είναι η Corolla σεντάν και η Corolla Cross, το Hilux και το SW4 (Fortuner). Η ίδια επιλογή είναι διαθέσιμη και για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, εφόσον δεν είναι παλαιότερα από το 2020 και έχουν προηγουμένως ελεγχθεί από την αντιπροσωπεία της Toyota.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή