Μοναδικό θέαμα θα προσφέρει η υπερειδική στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024

Μοναδικό θέαμα θα προσφέρει η υπερειδική στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024
4'

Γράφει ο Γιάννης Σκουφής

Μετά από τις εντυπωσιακές διοργανώσεις των προηγούμενων ετών, με την Πλατεία Συντάγματος, το ΟΑΚΑ και την Πλατεία Νερού να αναδεικνύονται ως τρία ιδανικά σημεία για τις υπερειδικές διαδρομές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, τη σκυτάλη παίρνει το ΣΕΑ Σείριος. Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του 2024 υπόσχεται να προσφέρει μοναδικές στιγμές και θέαμα με την αποκάλυψη της νέας υπερειδικής διαδρομής να κεντρίζει το ενδιαφέρον των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η τοποθεσία της EKO Super Special Stage ανακοινώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο, μέσα από τη γνωστή γέφυρα του ΣΕΑ Σείριος, υπογραμμίζοντας την πρωτοποριακή φύση της φετινής διοργάνωσης.

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, το αγωνιστικό σκέλος του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα «κλείσει» με την ΕΚΟ Super Special Stage, που θα διεξαχθεί στο ύψος του Σ.Ε.Α. Σείριος στη Μαλακάσα.

RALLY-ACROPOLIS-SEIRIOS-SUPER-STAGE-(3).jpg

Η ΕΚΟ Super Special Stage, συνολικού μήκους 1,97 χλμ., θα διατρέξει τον περιβάλλοντα χώρο του σταθμού, καθώς και τμήμα του αυτοκινητοδρόμου στο ρεύμα από Λαμία προς Αθήνα. Τα αυτοκίνητα θα προσφέρουν θέαμα για περίπου τρεις ώρες σε όσους φίλους του αγώνα βρεθούν στην περιοχή για να απολαύσουν τους κορυφαίους οδηγούς στον κόσμο να οδηγούν τα ταχύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα στην ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Μαζί τους, όλα τα ελληνικά πληρώματα που διαχρονικά κοσμούν τον αγώνα.

Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα ξεκινούν την πορεία τους πάνω στο κατάστρωμα του αυτοκινητόδρομου, με δύο οχήματα να κινούνται παράλληλα, το ένα προς Αθήνα και το άλλο προς Λαμία.

Οι οδηγοί θα πρέπει να υπερπηδήσουν το διαχωριστικό στηθαίο μέσω ειδικά διαμορφωμένης ράμπας, συνεχίζοντας την πορεία τους στο αντίθετο ρεύμα, καλύπτοντας συνολικά μια διαδρομή 3,2 χιλιομέτρων. Ένα τμήμα της διαδρομής θα περνά από το πάρκινγκ του ΣΕΑ Σείριος, προσθέτοντας έναν επιπλέον βαθμό δυσκολίας και θέαμα με τεχνητά εμπόδια κατά μήκος της χάραξης.

RALLY-ACROPOLIS-SEIRIOS-SUPER-STAGE-(4).jpg

Η είσοδος των θεατών στην ΕΚΟ Super Special Stage, η οποία ολοκληρώνει το πρώτο -και σημαντικότερο- βαθμολογικό μέρος του αγώνα, με το πρωτοπόρο πλήρωμα έως εκείνη τη στιγμή να λαμβάνει 18 βαθμούς (εφόσον τερματίσει την Κυριακή) είναι ελεύθερη, χωρίς εισιτήριο.

Σε κάθε περίπτωση, για την εξυπηρέτηση όλων και κυρίως για την ασφάλεια κάθε εμπλεκομένου, πριν ξεκινήσει κανείς καλό θα είναι να γνωρίζει τα εξής:

  • Η προσέγγιση του χώρου από τον αυτοκινητόδρομο δεν θα είναι δυνατή.
  • Για να φτάσει κάποιος στο Σ.Ε.Α. Σείριος, ανάλογα με το ρεύμα που κινείται, θα χρειαστεί να πάρει είτε την έξοδο προς ΜΑΛΑΚΑΣΑ είτε αυτήν προς ΑΥΛΩΝΑ-ΟΙΝΟΦΥΤΑ και να συνεχίσει μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού.
  • Φτάνοντας πίσω από το Σ.Ε.Α. Σείριος, ακολουθώντας τις οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. και των ανθρώπων της διοργάνωσης θα παρκάρει (δωρεάν) στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.
  • Η είσοδος στην ΕΚΟ Super Special Stage είναι δωρεάν και θα γίνεται μόνο πεζή.
  • Καθότι η εγκατάσταση μπορεί να εξυπηρετήσει συγκεκριμένο αριθμό θεατών, προτείνεται η άφιξη του κοινού περίπου στις 18:00 για την εξασφάλιση θέσης στάθμευσης και παρακολούθησης. Για την απρόσκοπτη προσέλευση όλων, συστήνεται ο προγραμματισμός της άφιξης στο χώρο το νωρίτερο δυνατόν.
  • Μετά τις 20:00 δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε θεατές.
  • Από τις 20:00 αναμένεται η άφιξη των αγωνιστικών αυτοκινήτων, τα οποία θα σταθμεύσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, η περίμετρος του οποίου θα είναι προσβάσιμη στους θεατές.
  • Στον περιβάλλοντα χώρο του Σ.Ε.Α. Σείριος θα λειτουργεί το Rally Village του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με τα περίπτερα του αγώνα και των χορηγών.
RALLY-ACROPOLIS-SEIRIOS-SUPER-STAGE-(2).jpg

Στις 20:40 στο κέντρο της ΕΚΟ Super Special Stage, εμπρός από τους θεατές θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, παρουσία των πρωτοπόρων -έως εκείνη την ώρα- οδηγών και εκπροσώπων των Κατασκευαστών. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει και μια συναυλία με το Μιχάλη Χατζηγιάννη, η οποία θα ανοίξει την EKO Super Special Stage.

Η τελετή εκκίνησης θα λάβει χώρα δύο ημέρες νωρίτερα, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, στη Λαμία, στον χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης, όπου θα βρίσκεται το ΕΚΟ Service Park και το Αρχηγείο του αγώνα. Η εκκίνηση θα συνοδευτεί επίσης από συναυλία με ελεύθερη είσοδο, δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις αναμένεται να είναι απαιτητικό για τα πληρώματα, με μια δύσκολη πρώτη ημέρα που περιλαμβάνει τρεις εμβληματικές ειδικές διαδρομές, ένα απαιτητικό Σάββατο χωρίς ενδιάμεσο σέρβις και μια κρίσιμη Κυριακή που θα κρίνει τον τελικό νικητή του αγώνα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή