Υψηλές προσδοκίες στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 - Έτοιμα για δράση 72 πληρώματα!

Γράφει ο Γιάννης Σκουφής

Με 72 πληρώματα να είναι έτοιμα για δράση, το Ράλλυ των Θεών, θα αποτελέσει τον δέκατο γύρο τού WRC και θα φιλοξενήσει πληρώματα από 31 χώρες. Η έναρξη του αγώνα θα γίνει με την τελετή εκκίνησης στη Λαμία την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου.

Ο αγώνας περιλαμβάνει συνολικά 15 Ειδικές Διαδρομές, οι οποίες καλύπτουν έναν εντυπωσιακό συνδυασμό από δύσκολα και απαιτητικά εδάφη. Άλλωστε οι διαδρομές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις φημίζονται για τη σκληρότητα και την ποικιλομορφία τους, κάτι που τις καθιστά ιδιαίτερα δύσκολες για τους οδηγούς και ελκυστικές για τους θεατές.

Η Hyundai Shell Mobis WRT, που προηγείται έως τώρα στη βαθμολογία στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, φέτος βασίζεται σε μια ισχυρή τριάδα οδηγών. Ο Thierry Neuville, ένας από τους πιο σταθερούς οδηγούς του WRC και ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία των οδηγών, θα ηγηθεί της προσπάθειας. Με ικανότητες και εμπειρία, ο Neuville είναι έτοιμος να παλέψει για τη νίκη και να διατηρήσει την πρωτοπορία του στη βαθμολογία των Οδηγών. Ο Ott Tanak, πρώην πρωταθλητής, θα προσπαθήσει να κλείσει τη διαφορά από τον Neuville, ενώ ο Dani Sordo θα επιστρέψει για την τρίτη του φετινή εμφάνιση με την ομάδα, αναζητώντας ένα δυνατό αποτέλεσμα.

Η Toyota Gazoo Racing WRT, μετά τις πρόσφατες επιτυχίες της, έρχεται στο Ακρόπολις με υψηλές προσδοκίες. Ο Sebastien Ogier, οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, παρά το περιορισμένο του πρόγραμμα φέτος, βρίσκεται σε τροχιά για ακόμη έναν τίτλο. Δίπλα του, ο Elfyn Evans θα επιδιώξει να επιστρέψει στις νίκες και να ξαναμπεί δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου, ενώ ο Takamoto Katsuta συνεχίζει να εξελίσσεται ως οδηγός και να συγκεντρώνει πολύτιμες εμπειρίες.

Η M-Sport Ford WRT φέτος έχει δείξει σημαντική βελτίωση, και οι ελπίδες της ομάδας εστιάζονται στον Adrien Fourmaux, έναν νεαρό και ταλαντούχο οδηγό που έχει ήδη αποδείξει τις ικανότητές του ανεβαίνοντας στο βάθρο σε τέσσερις αγώνες φέτος. Το ελληνικό ενδιαφέρον εστιάζεται στον Ιορδάνη Σερδερίδη, ο οποίος θα συμμετάσχει με ένα Ford Puma Rally1, αναζητώντας μια καλή εμφάνιση στην πατρίδα του.

WRC2 και Rally2

Η κατηγορία WRC2 φέτος είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, με 34 αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2 να συμμετέχουν. Ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Oliver Solberg, δεν θα λάβει μέρος στον αγώνα, κάτι που ανοίγει την πόρτα στους Sami Pajari και Yohan Rossel για να μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή. Ωστόσο, ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός, με ονόματα όπως ο Nikolay Gryazin, Jan Solans και Kajetan Kajetanowicz να διεκδικούν τη νίκη.

Παράλληλα, για ακόμα μία χρονιά στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα πέσει η αυλαία του Πρωταθλήματος Νέων (JWRC), με τον αγώνα να προσμετρά διπλός! Ο Εσθονός Romet Jürgenson είναι ο επικεφαλής της βαθμολογίας, ενώ μόλις οκτώ βαθμούς πίσω του ακολουθεί ο επίσης πρωτοεμφανιζόμενος στο θεσμό, 20χρονος Αυστραλός Taylor Gill.

Ελληνικές συμμετοχές

Η ελληνική παρουσία φέτος είναι ιδιαίτερα δυναμική, με συνολικά 17 πληρώματα. Στην κατηγορία WRC2, οι Λάμπρος Αθανασούλας και Νίκος Ζακχαίος, με ένα Skoda Fabia Evo Rally2, θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν ένα καλό αποτέλεσμα, ενώ ο Γιώργος Αμούτζας και ο Γιώργος Ηλιόπουλος, επίσης με Skoda Fabia Evo, αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη των ελληνικών αγώνων για φέτος.

Στην κατηγορία Rally3, τα πληρώματα Πέτρος Παντελή και Χαράλαμπος Λάος με Renault Clio, καθώς και οι Νώντας Καρανικόλας και Γιώργος Κακαβάς με Ford Fiesta, θα παλέψουν για την κορυφή. Στη Rally4, η ελληνική συμμετοχή περιλαμβάνει πληρώματα όπως οι Σάββας Λευκαδίτης και Γιάννης Πλάγος, που θα αγωνιστούν με Peugeot 208.

Συνολικά, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 υπόσχεται να είναι ένας θεαματικός αγώνας με έντονο ανταγωνισμό και μεγάλη ελληνική συμμετοχή, κάνοντας το απόλυτο γεγονός για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Για την πλήρη λίστα συμμετοχών κάντε κλικ ΕΔΩ.