Το ταχύτερο θωρακισμένο στον κόσμο είναι ηλεκτρικό!

Η εταιρεία U.S. Armor Group διαθέτει το πιο γρήγορο θωρακισμένο αυτοκίνητο στον κόσμο, που βασίζεται σε ένα Lucid Air Sapphire.

Του Γιάννη Σκουφή

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που αποδίδει πάνω από 1.200 ίππους και που στις ΗΠΑ ξεκινά περίπου από τις 440.000 ευρώ. Με τη θωράκιση που προσθέτει στο βάρος του Lucid περίπου 175 κιλά, αλλά αυτό δεν το εμποδίζει να ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα!

Για την ακρίβεια, το Lucid Air Sapphire είναι γνωστό για τις επιδόσεις του, καθώς μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα 96 χλμ./ώρα σε μόλις 1,89 δευτερόλεπτα, να φτάσει ακόμα και τα 330 χλμ./ώρα και να έχει αυτονομία 687 χιλιομέτρων με μια μόνο φόρτιση!

Με τη θωράκιση που προσθέτει η U.S. Armor Group, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να αντέξει πυροβολισμούς από 44άρι Magnum, χάρη στα ελαφριά βαλλιστικά παράθυρα και την σύνθετη θωράκιση που είναι «δέκα φορές ισχυρότερη από το βαλλιστικό ατσάλι, αλλά πέντε φορές ελαφρύτερη».

Εκτός από τη θωράκιση, είναι εξοπλισμένο με ένα «αδιαπέραστο firewall» που υπόσχεται να προστατεύσει τα δεδομένα από επιθέσεις hacking, καθώς και με τεχνολογία που ανιχνεύει συνεχώς τις απειλές κατά τη διάρκεια downloading, συλλέγοντας πληροφορίες από πάνω από ένα εκατομμύριο πηγές, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών αστυνομικών και πυροσβεστικών σαρωτών.

Οι πελάτες μπορούν να προσθέσουν επιπλέον θωράκιση για προστασία από χειροβομβίδες, εκρηκτικά και όπλα μεγάλης ισχύος, ενώ διατίθενται και πιο εξειδικευμένα συστήματα όπως ηλεκτρικά σοκ στις χειρολαβές, διανομείς σπρέι πιπεριού και κρυφά σημεία για όπλα.

Τώρα, σε περίπτωση επίθεσης το πόσο μακριά μπορεί να πάει κανείς με τέρμα το γκάζι και μέχρι να αδειάσει η μπαταρία, είναι μία άλλη ιστορία.