Έρχεται το ρομποταξί της Tesla!

Η Tesla ετοιμάζεται να αποκαλύψει στις 10 Οκτωβρίου το πολυαναμενόμενο ρομποταξί της σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα στούντιο της Warner Bros, στο Λος Άντζελες.

Έρχεται το ρομποταξί της Tesla!
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Ο Elon Musk δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Για αυτό η πρεμιέρα του ρομποταξί θα γίνει στην Καλιφόρνια σε έναν χώρο 110 στρεμμάτων με 29 στούντιο ο οποίος έχει φιλοξενήσει διάσημες παραγωγές, όπως οι ταινίες Batman και η τηλεοπτική σειρά Friends.

Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου δεν είναι τυχαία και για άλλον λόγο, καθώς η περιοχή προσφέρει ένα ελεγχόμενο περιβάλλον που μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των δοκιμών επίδειξης του ρομποταξί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Tesla έχει ήδη αρχίσει να συλλέγει δεδομένα από τα οχήματα που κινούνται στη συγκεκριμένη περιοχή, προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για το μεγάλο αυτό γεγονός.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Tesla, αν και μετέφερε την έδρα της στο Austin το 2021, διατηρεί το σχεδιαστικό της στούντιο στην Καλιφόρνια, όπου και θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του ρομποταξί.

Υπενθυμίζεται πως η αμερικάνικη εταιρεία έχει καθυστερήσει την παρουσίαση του ρομποταξί, η οποία αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 8 Αυγούστου, λόγω των αλλαγών στο design που ζήτησε ο Elon Musk. Η καθυστέρηση αυτή προκάλεσε σημαντική πτώση της τιμής των μετοχών της εταιρείας, οι οποίες υποχώρησαν πάνω από 10%.

Παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις του Musk τα τελευταία χρόνια ότι η αυτόνομη οδήγηση είναι κοντά, το λογισμικό Full Self-Driving της Tesla δεν έχει ακόμη φτάσει στο σημείο που μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τον οδηγό.

Ωστόσο, η εταιρεία συνεχίζει να ποντάρει στην τεχνολογία αυτή, με τον Musk να ανακοινώνει την παρουσίαση του ρομποταξί ως ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή