Έρχεται το ρομποταξί της Tesla!

Η Tesla ετοιμάζεται να αποκαλύψει στις 10 Οκτωβρίου το πολυαναμενόμενο ρομποταξί της σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα στούντιο της Warner Bros, στο Λος Άντζελες.

Του Γιάννη Σκουφή

Ο Elon Musk δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Για αυτό η πρεμιέρα του ρομποταξί θα γίνει στην Καλιφόρνια σε έναν χώρο 110 στρεμμάτων με 29 στούντιο ο οποίος έχει φιλοξενήσει διάσημες παραγωγές, όπως οι ταινίες Batman και η τηλεοπτική σειρά Friends.

Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου δεν είναι τυχαία και για άλλον λόγο, καθώς η περιοχή προσφέρει ένα ελεγχόμενο περιβάλλον που μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των δοκιμών επίδειξης του ρομποταξί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Tesla έχει ήδη αρχίσει να συλλέγει δεδομένα από τα οχήματα που κινούνται στη συγκεκριμένη περιοχή, προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για το μεγάλο αυτό γεγονός.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Tesla, αν και μετέφερε την έδρα της στο Austin το 2021, διατηρεί το σχεδιαστικό της στούντιο στην Καλιφόρνια, όπου και θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του ρομποταξί.

Υπενθυμίζεται πως η αμερικάνικη εταιρεία έχει καθυστερήσει την παρουσίαση του ρομποταξί, η οποία αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 8 Αυγούστου, λόγω των αλλαγών στο design που ζήτησε ο Elon Musk. Η καθυστέρηση αυτή προκάλεσε σημαντική πτώση της τιμής των μετοχών της εταιρείας, οι οποίες υποχώρησαν πάνω από 10%.

Παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις του Musk τα τελευταία χρόνια ότι η αυτόνομη οδήγηση είναι κοντά, το λογισμικό Full Self-Driving της Tesla δεν έχει ακόμη φτάσει στο σημείο που μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τον οδηγό.

Ωστόσο, η εταιρεία συνεχίζει να ποντάρει στην τεχνολογία αυτή, με τον Musk να ανακοινώνει την παρουσίαση του ρομποταξί ως ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.