ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Ξεκίνησε ο Εθνικός μας Αγώνας!

Εβδομήντα πληρώματα πέρασαν από τη ράμπα της αφετηρίας στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Ξεκίνησε ο Εθνικός μας Αγώνας!
RALLYPIXELS
3'

Του Γιάννη Σκουφή

Μετά το πρωινό shakedown ολοκληρώθηκε και η τελετή έναρξης στη Λαμία. Το 68ο «Ράλλυ των Θεών ξεκινά αύριο το πρωί με τους αγωνιζόμενους να κάνουν λόγο για το πιο σκληρό ράλι των τελευταίων ετών!

Σε μία λαμπρή τελετή έναρξης που έγινε στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας από νωρίς το απόγευμα τα πληρώματα της κατηγορίας Rally1 μοίρασαν αυτόγραφα στο πλήθος που κατέφτασε για να δει από κοντά τους καλύτερους οδηγούς ράλι στον κόσμο.

Εβδομήντα πληρώματα πέρασαν από τη ράμπα της αφετηρίας στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, για να αναμετρηθούν τις επόμενες τρεις ημέρες σε έναν παραδοσιακά σκληρό αγώνα 15 ειδικών διαδρομών συνολικού μήκους 305,30 χιλιομέτρων.

Δεν ήταν μόνο ο αριθμός των πληρωμάτων εντυπωσιακός, αλλά και των επισήμων που βρέθηκαν στο χώρο της εκκίνησης για να τα τιμήσουν. Ανάμεσά τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος νωρίτερα το πρωί πήρε μια γεύση αυτού που θα ακολουθήσει, καθώς βρέθηκε στο δεξί μπάκετ του Hyundai i20 N Rally 2 του Dani Sordo στη διαδικασία του Shakedown.

Παρών όπως κάθε χρόνο και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, έδωσε «το πράσινο φως» σε ακόμα μία τελετή εκκίνησης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Τον αγώνα ήδη από χθες τιμά με την παρουσία του ο Sir Mark Simon Cavendish, ο μεγαλύτερος κατά πολλούς ποδηλάτης σπρίντερ όλων των εποχών. Ο ίδιος όχι μόνο εκτέλεσε χρέη… πλοηγού σε μια βόλτα πέριξ της Λαμίας πλαισιωμένος από οδηγούς και συνοδηγούς που συμμετέχουν στον αγώνα, αλλά και συνοδήγησε στο Toyota GR Yaris Rally 1 του Sebastien Ogier στο Shakedown, νωρίτερα το πρωί.

Πληρώματα από 32 χώρες, άλλα εκ των οποίων γνωρίζουν καλά τα ελληνικά χώματα και ορισμένα που θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωπα με συνθήκες που έως σήμερα είχαν ακούσει να πλαισιώνουν μόνο αγωνιστικές ιστορίες, πήραν το χειροκρότημα από τους θεατές που κατέκλυσαν το χώρο.

Τη σκυτάλη παρέλαβε στη συνέχεια η Έλενα Παπαρίζου προσδίδοντας και με τον Μανώλη Κονταρό δίπλα της, τον κατάλληλο εορταστικό τόνο στο «Ράλλυ των Θεών».

Αύριο αναμένεται να είναι η πιο απαιτητική ημέρα του αγώνα, με τα πληρώματα να καλύπτουν 135,02 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών. Ανάμεσα σε αυτές, ξεχωρίζουν τα δύο περάσματα από την μήκους 23,37 χιλιομέτρων εμβληματική ειδική διαδρομή Ταρζάν.

Η αγωνιστική ημέρα θα ξεκινήσει νωρίς, με την εκκίνηση της πρώτης ειδικής στην Άνω Παύλιανη στις 07:58. Στη συνέχεια, η δράση θα μεταφερθεί στη Δάφνη, η οποία ξεκινά στις 09:09, και θα ολοκληρωθεί με τον Ταρζάν στις 11:17. Μετά το πρωινό σκέλος, τα πληρώματα θα κατευθυνθούν στο service park της Λαμίας, όπου αναμένεται να φτάσουν μέχρι τις 13:16.

Το απογευματινό σκέλος θα ακολουθήσει το ίδιο πρόγραμμα, με τις ειδικές διαδρομές να πραγματοποιούνται με την ίδια σειρά. Η Άνω Παύλιανη θα ξεκινήσει στις 14:29, η Δάφνη στις 15:40, και η ημέρα θα κλείσει με την τελευταία ειδική Ταρζάν στις 17:28.

Ο πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα οδηγών, Thierry Neuville δήλωσε ότι: «Αυτό είναι το πιο σκληρό Ακρόπολις που έχω δει, πρέπει να προστατεύσουμε το αυτοκίνητο και ελπίζουμε να αποφύγουμε κλαταρίσματα».

Ο Takamoto Katsuta που έκανε τον ταχύτερο χρόνο στο Shakedown είπε μεταξύ άλλων ότι το φετινό ράλλυ θα είναι πολύ δύσκολο για το αυτοκίνητο και ότι στόχος του είναι να συγκεντρώσει βαθμούς για την Toyota στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή