ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Ο Tanak ξεκινά με το δεξί

Ο Εσθονός σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, πίσω από τον Takamoto Katsuta, ο οποίος ήταν 1,9 δευτερόλεπτα ταχύτερος, αξιοποιώντας την ευνοϊκή θέση εκκίνησής του

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Ο Tanak ξεκινά με το δεξί
SPYROS KANATAS
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Στην πρώτη ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024, ο Ott Tänak από την ομάδα της Hyundai κατάφερε να περάσει στην κορυφή της γενικής κατάταξης, μετά την ειδική διαδρομή Δάφνη 1.

Ο Εσθονός σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, πίσω από τον Takamoto Katsuta, ο οποίος ήταν 1,9 δευτερόλεπτα ταχύτερος, αξιοποιώντας την ευνοϊκή θέση εκκίνησής του. Ο Katsuta ήταν ο μόνος οδηγός της κατηγορίας RC1 που επέλεξε να τρέξει με μία μόνο ρεζέρβα, ένα ρίσκο που μέχρι στιγμής φαίνεται να αποδίδει.

Η ημέρα δεν ήταν το ίδιο ευνοϊκή για τον Thierry Neuville, ο οποίος συνέχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με τον κινητήρα του, οδηγώντας για μεγάλο μέρος της ειδικής με τρεις μόνο κυλίνδρους. Ο Βέλγος, που εκκινούσε από μειονεκτική θέση, έχασε επιπλέον 12,8 δευτερόλεπτα από τον Sébastien Ogier, ο οποίος σημείωσε ότι οι Tänak και Pierre-Louis Loubet πίσω του κινούνταν με ταχύτερο ρυθμό.

Ο Tänak, όντως, ήταν 2 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Ogier στην Δάφνη 1, και πέρασε 1,4 δευτερόλεπτα μπροστά στη γενική κατάταξη. Ο Loubet έδειξε, επίσης, εξαιρετική ταχύτητα και φαινόταν ικανός να περάσει μπροστά από τον Tänak, αλλά το τελευταίο του πέρασμα δεν ήταν το ίδιο καλό, με αποτέλεσμα να χάσει 2 δευτερόλεπτα.

Από την άλλη πλευρά, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο για τον Elfyn Evans. Ο Ουαλός αντιμετώπισε κι αυτός προβλήματα με τον κινητήρα του Toyota Yaris, χωρίς να είναι γνωστή η ακριβής αιτία. Με σημαντική απώλεια ισχύος, ο Evans απομακρύνθηκε από την κορυφή του αγώνα, απέχοντας πλέον 5,5 λεπτά, κάτι που δυσκολεύει τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα.

Ο Dani Sordo ήταν ο πέμπτος ταχύτερος οδηγός, περνώντας στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης. Λίγο πριν το πρώτο πέρασμα της ειδικής διαδρομής Ταρζάν, η κατάταξη στην κατηγορία RC1 είναι: Tänak, Katsuta, Ogier, Loubet και Sordo. Στην κατηγορία RC2, ο Yohan Rossel προηγείται, με τον Sami Pajari στη δεύτερη θέση.

Δηλώσεις πρωτοπόρων
ΕΔ2:#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA: «Είχε λιγότερη σκόνη σε σχέση με την προηγούμενη ειδική. Ο ρυθμός ήταν καλός, αλλά καθαρίζουμε το δρόμο. Προσπαθούμε για το καλύτερο».

ΕΔ2:#18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON: «Δεν πίεσα πολύ, γλίστραγε σε κάποια σημεία. Είχαμε, όμως καλό ρυθμό. Μέχρι στιγμής πάει καλά».

Κατάταξη μέχρι την SS2

1725612523150-840240430-Clipboard_09-06-2024_01.jpg
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή