ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Ο Ogier οδήγησε σαν… Ταρζάν!

Στην ειδική Ταρζάν 1 έχουμε ανατροπή με τον Ogier να περνά μπροστά και τον Tanak να πέφτει στην τρίτη θέση πίσω από τον Fourmax.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Ο Ogier οδήγησε σαν… Ταρζάν!
RALLYPIXELS
2'

Ο Sebastien Ogier κυριάρχησε στο πρώτο πέρασμα της εμβληματικής ειδικής διαδρομής Ταρζάν, κλείνοντας το πρωινό σκέλος στην κορυφή της γενικής κατάταξης του αγώνα.

Η στρατηγική του Γάλλου σχετικά με την επιλογή ελαστικών αποδείχθηκε αποφασιστική, καθώς ήταν ο μοναδικός οδηγός που επέλεξε τρία σετ μαλακής γόμας για τις πρώτες τρεις ειδικές διαδρομές.

Στην ειδική Ταρζάν 1, ο Ogier εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το πλεονέκτημα της επιλογής του, αφήνοντας πίσω του τον ανταγωνισμό. Ήταν 11,2 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Ott Tanak, ο οποίος είχε επιλέξει σκληρή γόμα για το Hyundai i20 του.

Η εκκίνηση του Ταρζάν 1 καθυστέρησε λόγω διακοπής της πρώτης ειδικής όταν ο Λάμπρος Αθανασούλας εγκατέλειψε μετά από έξοδο. Ο Neuville, αν και αντιμετώπισε δύσκολες συνθήκες με τον ένα κύλινδρο του κινητήρα να υπολειτουργεί, δεν είχε άσχημο αποτέλεσμα.

Ο Βέλγος τόνισε ότι ο δρόμος έπρεπε να καθαριστεί ξανά, αλλά παράλληλα ανέφερε πως ο κινητήρας του παρουσίασε λιγότερα προβλήματα και μπόρεσε να πιέσει στο τέλος, όντας μόλις 1,4 δευτερόλεπτα αργότερος από τον Tanak.

Εξαιρετική επίδοση σημείωσε και ο Fourmaux, ολοκληρώνοντας την ειδική με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, μόλις 4,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ogier, δείχνοντας ότι είναι σε φόρμα και μπορεί να πιέσει για ένα καλό αποτέλεσμα στο υπόλοιπο του αγώνα.

eko-rally-acropolis-ss3-(3).jpg

Σχετικές δηλώσεις από την ε.δ. Ταρζάν 1

ΕΔ3:#17 Sébastien OGIER / Vincent LANDAIS «Κάναμε διαφορετική επιλογή ελαστικών. Δεν ήταν καλή η αίσθηση, αλλά δούλεψαν καλά. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, δεδομένης της σειράς εκκίνησης».

ΕΔ3: #16 Adrien FOURMAUX / Alexandre CORIA «Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με το υβριδικό σύστημα σε όλο το loop. Και είχαμε και πολλή σκόνη από τον Elfyn [Evans]».

ΕΔ3:#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA «Είχα θέμα με την ισορροπία του αυτοκινήτου. Χρησιμοποιήσαμε τη σκληρή γόμα».

ΕΔ3: Το #18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON ακινητοποιήθηκε στην ειδική. Αναφέρθηκε πως έχει χάσει έναν τροχό.

Κατάταξη μέχρι την SS3

eko-rally-acropolis-ss3-(1).jpg
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή