ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Tanak πέρασε μπροστά!

Ο Ott Tanak ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο δεύτερο πέρασμα της ειδικής διαδρομής Δάφνη, παίρνοντας την πρωτοκαθεδρία του Ράλλυ Ακρόπολις.

Ο Εσθονός οδηγός της Hyundai κατάφερε να αποσπαστεί 16,7 δευτερόλεπτα από τον Ogier, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με το Toyota Yaris του, γεγονός που φυσικά τον καθυστέρησε.

Ο Tanak είχε εντυπωσιακό ρυθμό, ιδιαίτερα στα πρώτα τρία, πιο τεχνικά κομμάτια της ειδικής διαδρομής, κάτι που τον οδήγησε στην κορυφή της γενικής κατάταξης. O Ogier βρίσκεται πλέον 5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Tanak, ενώ οι υπόλοιποι διεκδικητές, τα Hyundai των Sordo και Neuville ακολουθούν με μικρή διαφορά.

Η Hyundai αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, με τρία από τα αγωνιστικά της να καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης. Ο Sordo διατήρησε έναν πολύ καλό ρυθμό, όντας μόλις 4,5 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Tanak, παρά το ότι το υβριδικό σύστημα του i20 του δεν λειτουργεί.

Η σημερινή ημέρα δράσης θα ολοκληρωθεί με το δεύτερο πέρασμα της ειδικής διαδρομής «Ταρζάν», ενώ μέχρι στιγμής ο εθνικός μας αγώνας χαρακτηρίζεται από τις ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες. Κάτι που ήδη έχουν βιώσει οδηγοί όπως οι Evans και Katsuta, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα δύσκολα και απρόβλεπτα ελληνικά χώματα.

Η μάχη παραμένει ανοιχτή και όλα θα κριθούν την τελευταία ημέρα, καθώς ο Ράλλυ Ακρόπολις είναι παραδοσιακά ένας αγώνας αντοχής και όχι ταχύτητας.

Σχετικές δηλώσεις από την ε.δ. Δάφνη

ΕΔ5: #8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA «Είναι πάντα δύσκολα στην Ελλάδα, κι ακόμη είναι Παρασκευή. Θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε και ελπίζω το αυτοκίνητο να είναι καλύτερο αύριο».

ΕΔ5:#17 Sébastien OGIER / Vincent LANDAIS «Πρέπει να ελέγξουμε κάτι». Έχασαν χρόνο, λόγω τεχνικού προβλήματος.

ΕΔ5: #11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE «Κακή ειδική για μένα. Πολύ μπόσικο χώμα, πολλή υποστροφή, πάλευα με το αυτοκίνητο»

Η κατάταξη μέχρι την ΕΔ5