ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - 1η ημέρα: Η κορυφή στη Hyundai με 3 πληρώματα και επικεφαλής τον Tanak!

Το Ακρόπολις έδειξε την άγρια ομορφιά του στον Ogier που έχασε την πρωτοπορία του αγώνα λόγω τεχνικού προβλήματος στο turbo. Έτσι, από την προτελευταία ειδική τα τρία εργοστασιακά πληρώματα της Hyundai είχαν το λόγο. 

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - 1η ημέρα: Η κορυφή στη Hyundai με 3 πληρώματα και επικεφαλής τον Tanak!
3'

Ο Ott Tanak δεν το ρίσκαρε στο δεύτερο πέρασμα της ειδικής «Ταρζάν», επιλέγοντας μια πιο συντηρητική προσέγγιση προκειμένου να διατηρήσει την πρωτοπορία του. Ο Εσθονός, έχοντας πλέον στα χέρια του ένα σημαντικό προβάδισμα, επικεντρώθηκε στο να προστατεύσει τη θέση του χωρίς να πιέσει υπερβολικά.

Ο καλύτερος χρόνος στην ειδική σημειώθηκε από τον Neuville, ο οποίος συνέχισε να πιέζει και να επιδιώκει μια καλή θέση στην κατάταξη, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε νωρίτερα.

Ο Ogier κατάφερε να φτάσει στην εκκίνηση της ειδικής, αλλά το πρόβλημα που παρουσίασε το Toyota Yaris του στη «Δάφνη 2» αποδείχθηκε σοβαρό και συνέχισε να τον ταλαιπωρεί. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι το πρόβλημα σχετίζεται με το turbo, μια βλάβη παρόμοια με αυτήν που αντιμετώπισε ο Evans νωρίτερα.

Με μειωμένη ισχύ, ο Οζιέ δεν είχε τη δυνατότητα να είναι ανταγωνιστικός και περιορίστηκε στο να ολοκληρώσει την ειδική με όσο το δυνατόν μικρότερη ζημιά γινόταν, περιμένοντας την επισκευή του αυτοκινήτου στο service park.

Η απώλεια ισχύος στο Yaris του Γάλλου τον καθυστέρησε κατά 2 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα, καταστρέφοντας τις ελπίδες του για μια καλή θέση. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή ανέβασε την ψυχολογία του Neuville, ο οποίος είδε μια ευκαιρία να ανέβει στην κατάταξη, παρά τις δικές του δυσκολίες.

Το Σάββατο αναμένεται να είναι καθοριστική, καθώς οι οδηγοί θα επιδιώξουν να ξεπεράσουν τα μηχανικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις σκληρές συνθήκες του εδάφους, με την τελική μάχη για τη νίκη να παραμένει ανοιχτή.

Το αυριανό πρόγραμμα έχει ως εξής, με αποκορύφωμα την σούπερ ειδική στο ΣΕΙΡΙΟ:

  • ε.δ. Ρεγκίνι-> Εκκίνηση: 8:16, Μήκος: 28,67 km
  • ε.δ. Θήβα-> Εκκίνηση: 10:37, Μήκος: 20,95 km
  • ε.δ. Άγιοι Θεόδωροι 1 -> Εκκίνηση: 13:05, Μήκος: 25,87 km
  • ε.δ. Λουτράκι -> Εκκίνηση: 15:46, Μήκος: 12,90 km
  • ε.δ. Άγιοι Θεόδωροι 2-> Εκκίνηση: 17:05, Μήκος: 25,87 km
  • EKO Super Special Stage 2024 ΣΕΑ Σείριος -> Εκκίνηση: 21:05, Μήκος: 3,20 km

Σχετικές δηλώσεις από την ε.δ. Δάφνη

ΕΔ6: #8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA «Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για μια μέρα χωρίς προβλήματα, ήταν δύσκολα με τη θερμοκρασία και τις σκληρές ειδικές. Ήταν μια καλή μέρα, αλλά όλοι γνωρίζουμε τι ακολουθεί».

ΕΔ6: #11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE «Ήταν εντάξει. Είχαμε πρόβλημα με την ισορροπία του αυτοκινήτου και τα φρένα. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, δεδομένης της σειράς εκκίνησης. Στο τέλος της ημερας πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με τη θέση μας».

ΕΔ6: #17 Sébastien OGIER / Vincent LANDAIS «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Έτσι είναι οι αγώνες». Αντιμετώπισαν τεχνικό πρόβλημα.

Η κατάταξη μέχρι την ΕΔ6

acropolis-ss6-(1).jpg
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή