ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: O Ogier κέρδισε τη Θήβα, πρώτος ο Sordo!

Στην 2η σημερινή ειδική διαδρομή ο… γκρινιάρης Ogier ήταν πιο γρήγορος τόσο από το Neuville όσο και από τον πρωτοπόρο του αγώνα Sordo.

Ο Ogier απέδειξε για άλλη μια φορά την εμπειρία και την ικανότητά του πρωταθλητή, κατακτώντας την απαιτητική ειδική διαδρομή της Θήβας και παρά τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει. Η επιλογή ελαστικών έπαιξε καθοριστικό ρόλο, με τον Ogier να εκμεταλλεύεται τη μαλακή γόμα για να αποσπάσει πολύτιμο χρόνο από τους ανταγωνιστές του.

Ο Ogier δεν έχασε την ευκαιρία να εκφράσει και τη συμπαράστασή του προς τον Tanak, ο οποίος είχε ατυχία νωρίτερα στο Ρεγκίνι με δύο κλαταρίσματα. Ο οκτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής δείχνει ότι γνωρίζει πώς να παίζει το παιχνίδι σε όλα τα επίπεδα, τόσο στις ειδικές όσο και μακριά από αυτές.

Η ειδική της Θήβας, γνωστή για τo πολύ μαλακό χώμα και την αμμώδη επιφάνεια, δημιούργησε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τα πληρώματα. Η πρόσφυση στις στροφές ήταν εξαιρετικά περιορισμένη, κάτι που απαιτούσε στρατηγικές επιλογές και προσαρμογή των οδηγών.

Ο Dani Sordo συνέχισε με σταθερό ρυθμό, καταφέρνοντας να είναι ταχύτερος από τον ομόσταβλό του στη Hyundai, Neuville. Η μεταξύ τους διαφορά αυξήθηκε στα 10,3 δευτερόλεπτα, με τον Sordo να δηλώνει με χιούμορ: «Ράλλυ Ελλάδας ε; Ποτέ δεν είσαι σίγουρος για τίποτε».

Παρά την ήττα του από τον Ogier στην ειδική, ο Neuville δεν ανησυχεί ιδιαίτερα, αφού συνεχίζει να ηγείται στη γενική κατάταξη. Η στρατηγική του είναι να αποφύγει περιττές ριψοκίνδυνες κινήσεις και να διατηρήσει την ψυχραιμία του, καθώς οι Ogier, Tanak και Evans βρίσκονται πίσω του.

Με τις επόμενες ειδικές να υπόσχονται ακόμη μεγαλύτερο ανταγωνισμό, όλα δείχνουν πως το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα κρατήσει την αγωνία ζωντανή μέχρι τέλους.

Σχετικές δηλώσεις από την ε.δ. της Θήβας

ΕΔ8: #6 Daniel SORDO / Cándido CARRERA «Όλοι πίεσαν και δεν ήθελα να χάσω πολύ χρόνο. Γνώριζα πως ο Seb είχε μαλακή γόμα. Πίεσα, αλλά δεν πήρα ρίσκο».

ΕΔ8: #11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE «Έχουμε σκληρή γόμα, σκεφτόμαστε και την αυριανή μέρα. Δεν ξερουμε ποια είναι καλύτερη επιλογή. Αλλάξαμε το στήσιμο και είναι πολύ καλύτερο το αυτοκίνητο».

ΕΔ8: #17 Sébastien OGIER / Vincent LANDAIS «Δεν είναι διασκεδαστική ειδική, σαν να οδηγείς σε παραλία. Δεν μπορείς να στρίψεις το αυτοκίνητο».