ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Neuville και Sordo κρατούν το «1-2» για την Hyundai!

Ο Thierry Neuville παραμένει επικεφαλής του αγώνα, μπροστά από τον Dani Sordo

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Neuville και Sordo κρατούν το «1-2» για την Hyundai!
SPYROS KANATAS
3'

Του Γιάννη Σκουφή

H Hyundai ολοκληρώνει τη δεύτερη μέρα του Ακρόπολις με τους Neuville και Sordo να κρατούν τα ηνία. Ωστόσο, τα πάντα είναι ρευστά με τον Ogier που πήρε την επαναλαμβανόμενη ειδική στους Αγίους Θεόδωρους και που καραδοκεί.

Μένει η σούπερ ειδική στο ΣΕΙΡΙΟ στις 21:00.Στην ειδική του Λουτρακίου ο Οtt Tanak σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο.

Ο Thierry Neuville παραμένει επικεφαλής του αγώνα, μπροστά από τον Dani Sordo. Παρά το πρόβλημα του Hyundai i20 N Rally1 (λείπει το πίσω δεξί φτερό ύστερα από κλατάρισμα), κατάφερε να μη χάσει πολύ χρόνο. Βρίσκεται πλέον 45 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Sebastien Ogier.

Στην επόμενη ειδική που ήταν η επανάληψη των Αγίων Θεοδώρων ο Ogier ήταν αυτός που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο. Η ειδική σημαδεύτηκε από ένα περιστατικό με τον Evans, το αγωνιστικό του οποίου ανατράπηκε με χαμηλή ταχύτητα. Ο Ουαλός οδηγός συνεχίζει κανονικά τον αγώνα, παρά την ατυχία του.

Ο Evans προσπαθούσε να μπει στη βαθμολογούμενη 10άδα μετά από ένα δύσκολο πρωινό σκέλος την προηγούμενη ημέρα, και στους Άγιους Θεοδώρους 2 έκανε ό,τι μπορούσε για να μειώσει τη διαφορά.

Ωστόσο, στο 17ο χιλιόμετρο της ειδικής, προσπαθώντας να στρίψει σε μία κλειστή δεξιά, χρησιμοποίησε το χειρόφρενο, αποσταθεροποιώντας το Toyota Yaris Rally1. Το αυτοκίνητο στάθηκε στιγμιαία στους τροχούς της αριστερής πλευράς, αλλά τελικά ανατράπηκε και προσγειώθηκε στην οροφή. Ευτυχώς, το ατύχημα έγινε με χαμηλή ταχύτητα και το πλήρωμα δεν τραυματίστηκε.

acropolis-ss11-(2).jpg

Οι θεατές που βρίσκονταν στο σημείο βοήθησαν να επαναφέρουν το Yaris στην κανονική του θέση. Ο Evans περίμενε τον Ogier να περάσει για να μην τον εμποδίσει με τη σκόνη που θα σήκωνε, και κατάφερε να ολοκληρώσει την ειδική. Παρ' όλα αυτά, έχασε πολύτιμο χρόνο και οι μηχανικοί της Toyota θα έχουν αρκετή δουλειά για να ετοιμάσουν το αυτοκίνητο πριν την τελευταία ημέρα του αγώνα.

Παρόμοιο περιστατικό είχε και ο Tanak σε αντίστοιχο σημείο της ειδικής, όμως ο Εσθονός κατάφερε να αποφύγει την ανατροπή χάρη στον έλεγχο του τιμονιού και την επιδέξια χρήση του γκαζιού. Τελικά, ο σημείωσε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο της ειδικής, μόλις μισό δευτερόλεπτο πιο πίσω από τον Ogier.

Ο πρωτοπόρος Neuville ολοκλήρωσε το δεύτερο πέρασμα των Αγίων Θεοδώρων χωρίς απρόοπτα, οδηγώντας με την ίδια σταθερή στρατηγική που εφαρμόζει από την αρχή της ημέρας. Κατάφερε να σημειώσει έναν πολύ ανταγωνιστικό χρόνο, χωρίς να ρισκάρει, και ήταν μόλις 5,5 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Ogier, αλλά ταχύτερος από τον Sordo, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα με το λαβωμένο Hyundai i20 του.

Τα λέμε ξανά το βράδυ με την σούπερ ειδική στο ΣΕΑ ΣΕΙΡΙΟΣ.

Σχετικές δηλώσεις από την ε.δ. Άγιοι Θεόδωροι 2

ΕΔ11: #11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE «Ήταν απίστευτη μέρα μέχρι τώρα, αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμη. Ακολουθούμε το σχέδιό μας, να φέρουμε το αυτοκίνητο στον τερματισμό».

ΕΔ11: #6 Daniel SORDO / Cándido CARRERA «Ήταν πολύ δύσκολα. Πολλές πέτρες. Δεν ήθελα να έχω κάποιο κλατάρισμα».

ΕΔ11: #17 Sébastien OGIER / Vincent LANDAIS «Ελπίζω ο Elfyn να συνεχίσει. Ήταν σκληρή ειδική, αλλά ΟΚ για εμάς».

Η κατάταξη μέχρι την ΕΔ11

acropolis-ss11-(3).jpg
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή