ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Όλα πήγαν σούπερ στην EKO Super Special Stage!

Από την στιγμή που όλα κύλησαν δίχως ατυχίες για το Neuville η Hyundai οδεύει προς την κατάκτηση του φετινού Ακρόπολις με τρεις ειδικές να απομένουν για αύριο.

Του Γιάννη Σκουφή

Ο Thierry Neuville διατηρεί την πρωτοπορία στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024, μετά από μια ακόμα σκληρή ημέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Ο ηγέτης του πρωταθλήματος κατάφερε να επιβιώσει από έξι δύσκολες ειδικές διαδρομές σε χωμάτινο τερέν, χωρίς σέρβις, και προηγείται του ομόσταβλού του, Dani Sordo, με διαφορά 54,9 δευτερολέπτων, διεκδικώντας 18 πολύτιμους βαθμούς για το Σάββατο.

Ο Sordo πήρε δύο βαθμούς από τον κύριο αντίπαλο του Neuville για τον τίτλο, τον Sebastien Ogier της Toyota, ο οποίος ολοκλήρωσε την ημέρα στην τρίτη θέση, 1 λεπτό και 19,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Neuville, έχοντας συγκεντρώσει 13 βαθμούς. Ο Ogier συνεχίζει την αντεπίθεσή του μετά το πρόβλημα με το turbo που του κόστισε την πρωτοπορία το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Neuville ξεκίνησε την ημέρα από την 3η θέση, αλλά ανέλαβε την πρωτοπορία, καθώς οι ομόσταβλοί του, Ott Tanak και Dani Sordo, είχαν κλαταρίσματα. Ο Tanak, που ήταν επικεφαλής μετά τη δεύτερη ημέρα, είδε τις ελπίδες του για νίκη να εξαφανίζονται όταν αναγκάστηκε να σταματήσει δύο φορές στην πρώτη ειδική της ημέρας (Ρεγκίνι, 28,67 χλμ.) για να αλλάξει τα ελαστικά του, χάνοντας περισσότερα από τέσσερα λεπτά.

Αυτό τον έριξε στην τέταρτη θέση, όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος της ημέρας, 3 λεπτά και 20,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Neuville. Ο Sordo πήρε προσωρινά την πρωτοπορία μετά τα προβλήματα του Tanak, αλλά η χαρά του δεν κράτησε για πολύ, καθώς χτύπησε σε έναν βράχο στην ένατη ειδική, προκαλώντας κλατάρισμα στο πίσω δεξί ελαστικό, το οποίο προκάλεσε περαιτέρω ζημιά στο αυτοκίνητό του.

Τι έγινε στην σούπερ ειδική ΕΔ12

Ο Thierry Neuville συνεχίζει να κυριαρχεί στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στην ΕΔ12 και διατηρώντας την πρωτοπορία στη γενική κατάταξη με διαφορά 54,9 δευτερολέπτων από τον Dani Sordo.

Ο Sebastien Ogier, παρά την πίεση που ασκεί, κατάφερε να σημειώσει τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στην ίδια ειδική, μειώνοντας τη διαφορά από τον Sordo στα 25,0 δευτερόλεπτα.

Με τον αγώνα να πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του, η μάχη για τις θέσεις στο βάθρο παραμένει έντονη, με τους οδηγούς να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στις τελευταίες ειδικές διαδρομές.

Ο αγώνας ολοκληρώνεται την Κυριακή, με τα πληρώματα να καλούνται να διανύσουν τρεις ακόμα ειδικές διαδρομές συνολικής απόστασης 54,05 χιλιομέτρων. Το αυριανό πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • ε.δ. Οινοχώρι -> Εκκίνηση: 8:59, Μήκος 17,47 km
  • ε.δ. Ελευθεροχώρι 1 -> Εκκίνηση: 10:05, Μήκος: 18,29 km
  • ε.δ. Ελευθεροχώρι 2 (Wolf Power Stage 2024) -> Εκκίνηση: 13:15, Μήκος: 18,29 km

Δηλώσεις από την EKO Super Special Stage:

ΕΔ12: #11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE «Ακολουθούμε το σχέδιο και λειτουργεί. Αύριο θα είναι μια ενδιαφέρουσα ημέρα, ελπίζω να διατηρήσουμε την πρώτη θέση».

ΕΔ12: #17 Sébastien OGIER / VincentLANDAIS «Ήταν καλή μέρα. Ας συγκεντρωθούμε στην αυριανή τώρα».

ΕΔ12: #6 Daniel SORDO / Cándido CARRERA «Έχουμε ακόμη δρόμο μέχρι τη Λαμία. Τίποτα δεν έχει τελειώσει».

Η κατάταξη μέχρι την ΕΔ12