ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: O Ogier πήρε ακόμη μία ειδική!

Ταχύτερος στο Οινοχώρι ήταν ξανά ο Ogier με αποτέλεσμα να περάσει τον Sordo στη γενική κατάταξη και να απειλεί το πρωτοπόρο Neuville! Ωστόσο, υπάρχει διαφορά πάνω από ένα λεπτό, αλλά τα πάντα μπορούν να συμβούν σε ένα Ακρόπολις.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: O Ogier πήρε ακόμη μία ειδική!
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Ο Ogier ξεκίνησε επιθετικά την τελευταία ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024, επιλέγοντας μαλακή γόμα για τα ελαστικά του, με στόχο να πάρει το μέγιστο δυνατό τόσο από τη Super Sunday όσο και από την Power Stage.

Στην 13η ειδική διαδρομή, στο Οινοχώρι, ο Ogier έκανε το πρώτο του βήμα, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο.

Ο Γάλλος οδηγός της Toyota ήταν κυρίαρχος στην ειδική των 17,47 χιλιομέτρων, αφήνοντας πίσω του τον Thierry Neuville, ο οποίος ήταν 5,3 δευτερόλεπτα πιο αργός. Ο Ott Tänak κατέλαβε την τρίτη θέση, ενώ ο Dani Sordo αντιμετώπισε και πάλι προβλήματα με το υβριδικό σύστημα του αυτοκινήτου του, χάνοντας πολύ χρόνο. Αυτό επέτρεψε στον Ogier να περάσει μπροστά τόσο στη γενική κατάταξη της Super Sunday όσο και στην κατάταξη του αγώνα, προσπερνώντας τον Sordo.

Το Οινοχώρι ήταν η πρώτη από τις τρεις ειδικές διαδρομές της ημέρας, με τους οδηγούς να επιλέγουν διαφορετικές στρατηγικές για τα ελαστικά. Ο Neuville ήταν ο μοναδικός οδηγός της κατηγορίας RC1 που επέλεξε αποκλειστικά σκληρή γόμα για την ημέρα, ενώ οι Ogier και Tänak προτίμησαν τέσσερα ελαστικά μαλακής γόμας και ένα σκληρό. Ο Sordo επέλεξε δύο σκληρής γόμας και τέσσερα μαλακής.

Παρά τη σύντομη βροχόπτωση που σημειώθηκε το προηγούμενο βράδυ στην περιοχή, το έδαφος είχε στεγνώσει αρκετά γρήγορα, κάνοντας την ειδική σχεδόν εντελώς στεγνή. Ο Tänak, παρότι είχε ένα μικρό πρόβλημα στον κινητήρα του Hyundai i20, κατάφερε να σημειώσει τον τρίτο ταχύτερο χρόνο, πίσω από τον Οζιέ και τον Neuville. Οι Pierre-Louis Loubet, Elfyn Evans, Takamoto Katsuta, Dani Sordo και Jourdan Serderidis συμπλήρωσαν την κατάταξη της κατηγορίας RC1.

Ακολουθούν οι δύο τελευταίες ειδικές στο Ελευθεροχώρι με την αγωνία να βρίσκεται στα ύψη. Θα καταφέρει ο Neuville να πάρει τη νίκη ή ο Ogier θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή;

Σχετικές δηλώσεις από την ε.δ. Οινοχώρι

ΕΔ13: #11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE «Προσπαθούμε να διατηρήσουμε καλό ρυθμό. Είχα πρόβλημα με την πρόσφυση. Η ειδική είναι στενή και εύκολα μπορεί να γίνει ένα λάθος. Δεν χρειάζεται να πάρουμε ρίσκο».
ΕΔ13: #17 Sébastien OGIER / Vincent LANDAIS «Όλο το Σαββατοκύριακο ήμουν γρήγορος, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Η ειδική γλιστράει».
ΕΔ13: #6 Daniel SORDO / Cándido CARRERA «Ο χρόνος μου είναι κακός. Είχα μια στιγμή στην αρχή και έχασα τη συγκέντρωσή μου».
ΕΔ13: #8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA «Έχουμε πρόβλημα με τον κινητήρα».

Η κατάταξη μέχρι την ΕΔ13

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή