ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: O Ogier έχει πάρει «φωτιά»!

Ο Γάλλος οδηγός της Toyota έχει ξεπεράσει τα μηχανικά προβλήματα και κυνηγά τον Neuville. Θα τα καταφέρει να κάνει τη μεγάλη ανατροπή στην επόμενη ειδική;

Του Γιάννη Σκουφή

Ο Sébastien Ogier συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία στην τελευταία ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο και στη δεύτερη ειδική της ημέρας, στο Ελευθεροχώρι. Ο Γάλλος οδηγός της Toyota κυριαρχεί στην κατάταξη της Super Sunday, καθώς πλησιάζει η τελευταία δοκιμασία, η Wolf Power Stage, που θα πραγματοποιηθεί στις 13:05, με την οποία θα ολοκληρωθεί ο αγώνας.

Ο Ogier ήταν 2,5 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Ott Tänak και τον Elfyn Evans, οι οποίοι σημείωσαν τον ίδιο χρόνο. Ο Βέλγος Thierry Neuville επέλεξε να οδηγήσει πιο συντηρητικά στην προτελευταία ειδική, καθώς η στρατηγική του βασίζεται στη διατήρηση της θέσης του στη γενική κατάταξη.

Μέχρι στιγμής, ο Ogier έχει κερδίσει συνολικά 8 ειδικές διαδρομές, ο Neuville 3, ο Tänak 2, και ο Takamoto Katsuta 1. Το Ελευθεροχώρι, με μήκος 18,29 χιλιομέτρων, θεωρείται μία από τις πιο απαιτητικές διαδρομές του Ακρόπολις, με τον ιδανικό συνδυασμό γρήγορων και τεχνικών περασμάτων, ενώ η χθεσινή βροχή έκανε το τερέν ακόμα πιο δύσκολο για τους οδηγούς.

Ο Tänak συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον κινητήρα του Hyundai i20, ωστόσο, σημείωσε τον ίδιο χρόνο με τον Evans. Ο Ogier, ωστόσο, κατάφερε να τους ξεπεράσει, όντας εξαιρετικός στα δύο τελευταία splits της ειδικής.

Η κατάταξη της Super Sunday μέχρι στιγμής είναι: Ogier, Tänak, Neuville, Evans, Pierre-Louis Loubet, Katsuta και Dani Sordo. Στην κατηγορία WRC2, ο Sami Pajari παραμένει επικεφαλής, με διαφορά 28,5 δευτερολέπτων από τον Robert Virves, ενώ οι οδηγοί προετοιμάζονται για την τελική δοκιμασία της ημέρας.

Σχετικές δηλώσεις από την ε.δ. Ελευθεροχώρι 1

ΕΔ14: #11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE «Ο δρόμος είναι κατεστραμμένος. Είναι ένας εφιάλτης. Ήμουν πολύ προσεκτικός, δεν αξίζει το ρίσκο».

ΕΔ14: #17 Sébastien OGIER / Vincent LANDAIS «Όλο το Σαββατοκύριακο ήταν καλό, έχω καλό αυτοκίνητο, αλλά σταθήκαμε άτυχοι με το πρόβλημα στο τούρμπο και χάσαμε 2,5 λεπτά. Είναι δύσκολο να ανακάμψεις ακόμα και στην Ελλάδα. Η Wolf power stage είναι σημαντική».

ΕΔ14: #6 Daniel SORDO / Cándido CARRERA «Ήταν δύσκολο σε κάποια σημεια, με πολλή λάσπη. Δεν πήραμε ρίσκο. Θα παλέψουμε για την τρίτη θέση. Ο Τanak είναι λίγο πίσω. Αν όλα πάνε καλά, θα πετύχουμε το στόχο μας».

ΕΔ14: #8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA «Οδηγήσαμε φυλαγμένα, ήταν δύσκολη ειδική. Ο κινητήρας ακόμη δεν λειτουργεί ιδανικά».

Η κατάταξη μέχρι την ΕΔ14