ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Κυριαρχία Hyundai με νικητή τον Neuville!

Ο Neuville, στην 13η πλήρη χρονιά του στο σπορ, γνωρίζει πλέον πολύ καλά πώς να επιλέγει τις μάχες του

Του Γιάννη Σκουφή

Ο Thierry Neuville κατέκτησε μια δραματική νίκη στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024, σημειώνοντας μια κρίσιμη επιτυχία για την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου στο πρωτάθλημα οδηγών στο WRC. O Ogier τούμπαρε στη τελευταία ειδική! Στο βάθρο ο Sordo και ο Tanak!

Στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η τύχη ήταν ανέκαθεν καθοριστικός παράγοντας για τον τελικό νικητή, ειδικά σε έναν από τους πιο σκληρούς αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Αυτή η τραχιά φύση του Ακρόπολις είναι που κάνει τη νίκη πιο γλυκιά από ότι στους περισσότερους αγώνες.

Ο Neuville, στην 13η πλήρη χρονιά του στο σπορ, γνωρίζει πλέον πολύ καλά πώς να επιλέγει τις μάχες του. Όπως έκανε όλη τη φετινή χρονιά, έτσι και στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024, ο Βέλγος οδήγησε ταχύτατα αλλά και με σωστή στρατηγική.

Τα τρελά ρίσκα του παρελθόντος, που συχνά τον οδήγησαν σε αψυχολόγητες εξόδους, δεν υπάρχουν πια. Ο Thierry είναι πλέον στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του. Στην Ελλάδα, η προσέγγισή του ήταν η σωστή, και οι θεοί του Ακρόπολις τον αντάμειψαν. Αυτή ήταν η 21η νίκη της καριέρας του και η 2η στα ελληνικά χώματα.

Φυσικά, αυτό που ξεχώρισε στην Power Stage ήταν το τουμπάρισμα του Sébastien Ogier. Ο οκτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής είχε ξεκάθαρα καλύτερο ρυθμό από τους ανταγωνιστές του, αλλά με το λάθος του, όλη η σκληρή δουλειά του από την Πέμπτη πήγε στράφι.

Ο Neuville, βλέποντας το λάθος του Ogier, δεν πίεσε ιδιαίτερα στο τέλος και σημείωσε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο στην Power Stage. Ταχύτερος ήταν ο Adrien Fourmax, με τους Ott Tänak και Elfyn Evans να ακολουθούν. Πέμπτος ταχύτερος ήταν ο Takamoto Katsuta.

Σχετικές δηλώσεις από την ε.δ. Ελευθεροχώρι 2 (Wolf Power Stage)

ΕΔ15: #11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE «Μόλις συνειδητοποίησα πως το αυτοκίνητο στην ειδική ήταν του Ogier, γνώριζα πως έπρεπε απλά έπρεπε να τερματίσω. Ακολουθήσαμε τους στόχους μας όλο το Σαββατοκύριακο και ανταμειφθήκαμε. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου».

EΔ15: #6 Daniel SORDO / Cándido CARRERA «Λυπάμαι για τον Seb, είναι μαχητής.Εμείς θα θέλαμε να έχουμε παλέψει περισσότερο. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Thierry».

ΕΔ15: #8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA «Πολύ δύσκολη ειδική, λοταρία. Δυστυχώς είχαμε κλατάρισμα».

ΕΔ15: #17 Sébastien OGIER / Vincent LANDAIS Τουμπάρισαν στην ειδική.

Η κατάταξη μέχρι την ΕΔ15