Στα σκαριά το Hyundai Ioniq 6 N

Η Hyundai ετοιμάζει μια κορυφαία και πανίσχυρη έκδοση του ηλεκτρικού της σεντάν που θα παρουσιαστεί το 2025.

Του Γιάννη Σκουφή

Οι Κορεάτες της Hyundai έχουν πάρει φόρα και δεν σταματούν με τίποτε παρουσιάζοντας το ένα ηλεκτρικό πίσω από το άλλο. Το αποκορύφωμα είναι φυσικά οι εκδόσεις Ν. Την πρώτη την είδαμε στο Ioniq 5 και έχει αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια από τους πάντες θέτοντας τα πρότυπα για το πως πρέπει να είναι οι σπορ εκδόσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μετά από αυτή την επιτυχία η Hyundai λογικό είναι ετοιμάζει αντίστοιχες εκδόσεις και για τα άλλα Ioniq της γκάμας της. Έτσι λοιπόν σειρά έχει το Ioniq 6 N που ήδη δοκιμάζεται στους δρόμους και σε σχέση με το στάνταρ μοντέλο αναμένεται να έχει ένα πιο τονισμένο αεροδυναμικό πακέτο.

Φυσικά θα έχει και πολλά στοιχεία από το 5 N, όπως είναι οι ζάντες ελαφρού κράματος, τα φρένα υψηλών επιδόσεων με τις κόκκινες δαγκάνες, καθώς και τα έντονα μαρσπιέ. Προαιρετικά ίσως να υπάρχουν και κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέφτες.

Όσον αφορά το σύστημα πρόωσης, το Ioniq 6 N θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες που θα αποδίδουν τουλάχιστον 600 ίππους. Στη λειτουργία N Grin Boost, η ισχύς θα αυξάνεται προσωρινά περίπου στους 650 ίππους, επιτρέποντας στο 6 N να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 3,5 δεύτερα. Όσο για την τελική του ταχύτητα θα ξεπερνά τα 260 χλμ/ώρα.