Δείτε τον Lando Norris να οδηγεί μία McLaren P1 από Lego (video)

Ο Lando Norris, o οδηγός της McLaren στη Formula 1, έκανε έναν εντυπωσιακό γύρο στην πίστα του Silverstone με μια πλήρους μεγέθους McLaren P1 κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από τουβλάκια Lego!

Του Γιάννη Σκουφή

Το συγκεκριμένο hypercar που βλέπετε αποτελείται από πάνω από 340.000 κομμάτια Lego Technic. Πιο συγκεκριμένα, το κιτ της Lego McLaren P1 αποτελείται από 342.817 κομμάτια, από τα οποία τα 393 σχεδιάστηκαν ειδικά για την περίσταση προκειμένου να επιτευχθεί το μοναδικό σχήμα του αμαξώματος.

Το σύστημα πρόωσης αποτελείται από ένα συνδυασμό μπαταριών της Lego και οκτώ ηλεκτρικών μοτέρ που δίνουν τη δυνατότητα να ολοκληρωθεί ένας γύρος στο Silverstone.

Ο Lando Norris πάντως που κάθισε πίσω από το τιμόνι της παραδέχτηκε πως ήταν νευρικός. Πάντως παρά τo βάρος των 1.224 κιλών κατάφερε να ολοκληρώσει έναν πλήρη γύρο στην ιστορική πίστα, οδηγώντας σε έναν ικανοποιητικό ρυθμό και ακόμη παίρνοντας τις στροφές πάνω από τα κερμπ!

Αν και η ταχύτητα ή ο χρόνος γύρου δεν έχουν ανακοινωθεί, το γεγονός ότι ένα supercar εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από τουβλάκια Lego κατάφερε να κινηθεί στην πίστα του Silverstone χωρίς να διαλυθεί αποτελεί είδηση.

Πάντως επειδή δύσκολα θα αποκτήσει κανείς μια Lego McLaren P1 σε κανονικό μέγεθος, υπάρχει μια έκδοση κλίμακας 1:8 που πωλείται κανονικά.