To Citroen C5 X Auditorium απευθύνεται στους μουσικόφιλους

Η Citroen παρουσίασε μια ειδική έκδοση του C5 X με στόχο να προσελκύσει τους λάτρεις της μουσικής και της υψηλής ποιότητας ήχου.

Του Γιάννη Σκουφή

Το βασικό χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί αυτή την ειδική έκδοση του C5 X είναι το ηχοσύστημα της ιαπωνικής εταιρείας Bewith, που ειδικεύεται σε συστήματα ήχου υψηλής ποιότητας για αυτοκίνητα.

Σε αντίθεση με την τάση πολλών ηχοσυστημάτων που διαθέτουν δεκάδες ηχεία, η έκδοση Auditorium περιορίζεται σε μόλις έξι. Αυτά περιλαμβάνουν δύο tweeter διαμέτρου 2,5 εκατοστών και τέσσερα woofer με διάμετρο 16,5 εκατοστών. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των ηχείων είναι το διάφραγμα από αλουμίνιο και μαγνήσιο, που υπόσχεται πιο καθαρό ήχο και πιο ομαλές μεταβάσεις.

Τα woofer είναι τοποθετημένα σε αλουμινένιες βάσεις, οι οποίες καταστέλλουν τις δονήσεις και βελτιώνουν την ποιότητα του ήχου, αποτρέποντας την «ρηχή» αναπαραγωγή. Για να κάνει την προσφορά ακόμα πιο ελκυστική, η Citroen προσφέρει δωρεάν συνδρομή ενός έτους στο Spotify Premium, δίνοντας τη δυνατότητα στους αγοραστές να δοκιμάσουν το ηχοσύστημα με τα αγαπημένα τους τραγούδια.

Κάτω από το καπό δεν αλλάζει κάτι αφού συνεχίζει να υφίσταται ο turbo κινητήρας βενζίνης των 1.600 κυβικών που αποδίδει 180 ίππους σε συνδυασμό με ένα αυτόματο 8άρι κιβώτιο. Η συγκεκριμένη έκδοση δεν διατίθεται με υβριδικό σύστημα κίνησης.

Όσο για την τιμή, το C5 X Auditorium Edition κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ περισσότερο από τη στάνταρ έκδοση λόγω της ύπαρξης του ηχοσυστήματος της Bewith. Δυστυχώς, για την ώρα η εν λόγω έκδοση περιορίζεται μόνο στην αγορά της Ιαπωνίας.