ΚΟΚ: Η «άγνωστη» πινακίδα στο ελληνικό οδικό δίκτυο – Τι σημαίνει

Πολλοί οδηγοί αγνοούν τι σημαίνουν αρκετές πινακίδες στο οδικό δίκτυο.

ΚΟΚ: Η «άγνωστη» πινακίδα στο ελληνικό οδικό δίκτυο – Τι σημαίνει
1'

Δεν είναι λίγες οι πινακίδες τις οποίες πολλοί οδηγοί συναντούν στο ελληνικό οδικό δίκτυο και δεν γνωρίζουν ή δεν θυμούνται τι ακριβώς σημαίνουν, με αποτέλεσμα να μην ξέρουν πώς οφείλουν να συμπεριφερθούν.

Μία από τις ρυθμιστικές πινακίδες, οι οποίες ενδέχεται να προκαλούν απορίες σε πολλούς οδηγούς είναι η παρακάτω. Έχει σχήμα ρόμβου, κίτρινο χρώμα και τοποθετείται προ διασταυρώσεων ώστε να ενημερώσει τους οδηγούς ότι κινούνται σε οδό προτεραιότητας. Εφόσον, λοιπόν, τη συναντήσουμε πριν από μία διασταύρωση μπορούμε να συνεχίσουμε την πορεία μας, αν και καλό είναι να ελαττώσουμε την ταχύτητα του οχήματός μας.

simansi1.jpg

Πώς, όμως, ενημερώνονται οι οδηγοί στις άλλες οδούς προ της διασταύρωσης ότι έχουμε εμείς προτεραιότητα και ότι πρέπει να σταματήσουν;

Γι’ αυτό φροντίζει η πινακίδα Ρ-1 που τους γνωστοποιεί ότι πρέπει να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους και να παραχωρήσουν προτεραιότητα σε αυτά που κινούνται στην οδό μας. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι η μη συμμόρφωση στην πινακίδα Ρ-1 επισύρει διοικητικό πρόστιμο ύψους 700 ευρώ.

simansi2.jpg

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή