Το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία!

Το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία!
3'

Η στήριξη της ΕΚΟ, ως Μεγάλου Χορηγού και Χορηγού Ονομασίας, αποδείχθηκε καθοριστική για την επιτυχία του αγώνα, ενισχύοντας την εικόνα της Ελλάδας στον παγκόσμιο «χάρτη» του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

1726479923722-545705276-Picture3.jpg

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά, τον χαρακτήρα του σκληρού, αναπάντεχου και χωρίς προγνωστικά αγώνα, μάρτυρες του οποίου έγιναν χιλιάδες θεατές, απόλυτα «συντονισμένοι» με μια εικόνα που μόνο θετικά μηνύματα για την Ελλάδα πέρασε, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ένα πραγματικό Ακρόπολις, που διόλου τυχαία συγκαταλέγεται στους κορυφαίους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA. Αναμφίβολα, η παρουσία και η συμβολή της ΕΚΟ, όχι μόνο έδωσε αίγλη στον εθνικό μας αγώνα, αλλά παρείχε και τις απαραίτητες υποδομές για την ομαλή διεξαγωγή ενός από τα πιο απαιτητικά ράλλυ του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Στο EKO Service Park στη Λαμία, οι επισκέπτες απολαύσαν ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων από την ΕΚΟ. Είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με το θρυλικό αγωνιστικό Lancia Stratos, να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς, να παίξουν παιχνίδια και να κερδίσουν μοναδικά δώρα ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Στην ΕΚΟ Super Special Stage, στον εμβληματικό Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών «ΣΕΙΡΙΟΣ», το εντυπωσιακό περίπτερο της ΕΚΟ που βρισκόταν σε κεντρικό σημείο στον χώρο, προσέλκυσε χιλιάδες κόσμου, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δουν από κοντά και να φωτογραφίσουν το αγωνιστικό Lancia 037.

Picture4.jpg

Στο αγωνιστικό μέρος ο Thierry Neuville κατέκτησε μία εντυπωσιακή νίκη στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024, η οποία τον έφερε ένα βήμα πιο κοντά στον πρώτο του τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC).

Picture5.jpg

Ο Βέλγος οδηγός ανέβηκε στην κορυφή μετά από ένα απαιτητικό τριήμερο αγώνα που είχε κέντρο τη Λαμία, κατακτώντας την πρωτιά σε ένα «1-2-3» για τη Hyundai Motorsport, με τους Dani Sordo και Ott Tänak να ακολουθούν.

Ο Neuville, αν και αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα την πρώτη ημέρα, κατάφερε να παραμείνει ανταγωνιστικός, εφαρμόζοντας στρατηγική που συνδύαζε προσοχή και ταχύτητα. Η ανατροπή του Sébastien Ogier στην τελευταία ειδική διαδρομή Wolf Power Stage, έδωσε τη δυνατότητα στον Neuville να διατηρήσει το προβάδισμά του και να τερματίσει πρώτος, ενώ ο Γάλλος οδηγός της Toyota έχασε πολύτιμο χρόνο, αν και κατάφερε να τερματίσει και να διασφαλίσει 15 βαθμούς.

Picture6.jpg

Ο Ott Tänak μπόρεσε να εξασφαλίσει το 50ό του βάθρο στο WRC, παρά τα κλαταρίσματα που υπέστη το Σάββατο.

Η σκληρή φύση του Ράλλυ Ακρόπολις δοκίμασε τα όρια των οδηγών και των αυτοκινήτων τους. Στο WRC2 η νίκη κατοχυρώθηκε στον Sami Pajari (Toyota GR Yaris Rally2), ενώ στην κατηγορία WRC3/JWRC, οι οδηγοί Norbert Maior και Romet Jürgenson πανηγύρισαν τις επιτυχίες τους με τα Ford Fiesta Rally3. Ο Maior, πρωταθλητής του Junior ERC, κατέγραψε την πρώτη του νίκη σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ ο Jürgenson στέφθηκε Πρωταθλητής στην κατηγορία WRC3/JWRC.

Picture7.jpg

Από ελληνικής πλευράς, ο Παναγιώτης «Ρουστέμης» (Skoda Fabia RS Rally2) ήταν ο ταχύτερος, τερματίζοντας στην 12η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ ακολούθησαν οι Ιορδάνης Σερδερίδης (Ford Puma Rally1) και Θέμης Χαλκιάς (Renault Clio Rally3). Στην κατηγορία RC4, ο Σάββας Λευκαδίτης (Peugeot 208 Rally4) ήταν ο νικητής, σημειώνοντας μία ακόμα επιτυχία για τα ελληνικά πληρώματα.

Picture8.jpg

Μετά τη νίκη στο Ακρόπολις, ο Neuville έχει πλέον προβάδισμα 34 βαθμών στο πρωτάθλημα, ενώ η Hyundai προηγήθηκε της Toyota κατά 35 βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Ο επόμενος γύρος του WRC θα διεξαχθεί στη Χιλή, από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Η ΕΚΟ, ως Μεγάλος Χορηγός και Χορηγός Ονομασίας, στηρίζει διαχρονικά τον θεσμό του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, συμβάλλοντας στην επιτυχία ενός από τους πιο εμβληματικούς αγώνες του WRC.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή