Hyundai και Kia συνεργάζονται με την Samsung

Σκοπός της συνεργασίας είναι η εξέλιξη ενός νέας γενιάς συστήματος infotainment, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στα μοντέλα των δύο εταιρειών από το 2026.

Του Γιάννη Σκουφή

Η συνεργασία αυτή στοχεύει στη δημιουργία μιας πλατφόρμας που συνεργάζεται με το ανοιχτό οικοσύστημα SmartThings της Samsung, ενσωματώνοντας την τεχνολογία Internet of Things (IoT). Με αυτόν τον τρόπο, οι οδηγοί θα μπορούν να ελέγχουν ασύρματα έξυπνες συσκευές Samsung, όπως κλιματιστικά, απευθείας από τα αυτοκίνητά τους.

Μία από τις σημαντικές δυνατότητες της νέας πλατφόρμας θα είναι η υπηρεσία «SmartThings Find», που αξιοποιεί δεδομένα από εκατοντάδες εκατομμύρια συσκευές Samsung Galaxy, για τον εντοπισμό κλεμμένων αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό το σύστημα εντοπισμού οχημάτων θα παρέχει στους κατόχους Hyundai και Kia πρόσθετη ασφάλεια.

Εκτός από τη δυνατότητα ελέγχου έξυπνων συσκευών, οι οδηγοί θα μπορούν να απολαμβάνουν εξατομικευμένες υπηρεσίες που προσφέρουν μια εμπειρία κινητικότητας που επεκτείνεται πέρα από τη μετακίνηση. Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία ενός νέου «app market» για τα λογισμικά των αυτοκινήτων, που θα προσθέτει νέες λειτουργίες μέσω εφαρμογών και ενημερώσεων.

Με αυτή τη συνεργασία, η Hyundai και η Kia προσβλέπουν στη συνεχή βελτίωση της εμπειρίας των οδηγών, ενώ η Samsung συνεχίζει να εξελίσσει το οικοσύστημα SmartThings για να προσφέρει νέες λύσεις και δυνατότητες στους καταναλωτές, όπως παρακολούθηση της υγείας των επιβατών μέσω συσκευών Galaxy, όπως είναι τα smartwatches.

«Μέσα από τη συνεργασία μας με τη Hyundai και την Kia , οι πελάτες θα βιώσουν την άνεση του SmartThings όχι μόνο στο σπίτι αλλά και στα οχήματά τους», δήλωσε ο πρόεδρος και επικεφαλής τεχνολογίας του τμήματος DX της Samsung, Paul Cheun.

«Στόχος μας είναι να εμπλουτίσουμε την εμπειρία κινητικότητας των πελατών Hyundai Motor και Kia, προσφέροντας εξατομικευμένες υπηρεσίες που εκτείνονται πέρα ​​από τη μεταφορά, ενσωματώνοντας απρόσκοπτα οχήματα με smartphone», πρόσθεσε ο πρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος Advanced Vehicle Platform της Hyundai, Chang Song.