Το VW Golf GTI έβαλε στολή!

Μόνο τυχερός μπορεί να είναι ο αστυνομικός που θα περιπολεί πίσω από το τιμόνι ενός Golf GTI!

Το VW Golf GTI έβαλε στολή!
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Τα πράγματα φαίνεται ότι έχουν αγριέψει αρκετά στη Νότιο Αφρική και για αυτό η τοπική αστυνομία προχώρησε στην ενίσχυση του στόλου της με 50 ολοκαίνουρια Volkswagen Golf GTI. Συγκεκριμένα, τα GTI θα περιπολούν στους δρόμους της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, αποθαρρύνοντας τις συνεχώς αυξανόμενες κλοπές που τις περισσότερες φορές καταλήγουν σε τρελές και επικίνδυνες καταδιώξεις στους δρόμους του Durban.

Τα συγκεκριμένα GTI είναι βασισμένα στην προ-facelift έκδοση του μοντέλου, πριν το λανσάρισμα της πιο ισχυρής εκδοχής πριν από λίγους μήνες. Κάτι που φαίνεται και από τους προβολείς.

Όπως και να έχει το αστυνομικό τμήμα DMPS ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε προγράμματα ειδικής εκπαίδευσης των οδηγών, ώστε οι αστυνομικοί να μπορούν να κουμαντάρουν τα GTI με ασφάλεια καθώς στόχος είναι να επιβάλουν την τάξη και όχι το αντίθετο.

Σύμφωνα πάντως με το DMPS το Golf GTI αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για αστυνομικά καθήκοντα. Είναι πρακτικό, προσιτό (σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων) και διαθέτει αρκετούς ίππους για να αντιμετωπίσει παραβάτες ή να μεταφέρει υπόπτους.

Επίσης, είναι άνετο για καθημερινή χρήση και αρκετά οικονομικό ώστε να μην επιβαρύνει το τμήμα με υψηλά έξοδα κίνησης που ενδεχομένως να είχε ένα άλλα σπορ μοντέλο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή