Η Αντζελίνα Τζολί πουλά την κλασική της Ferrari

Η διάσημη σταρ βγάζει σε δημοπρασία τη σπάνια Ferrari 250 GT του 1958, ένα κλασικό ιταλικό μοντέλο που αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον.

Η Αντζελίνα Τζολί πουλά την κλασική της Ferrari
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Η Ferrari 250 GT είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κλασικά αυτοκίνητα και οι τιμές πώλησης της σε δημοπρασίες συχνά ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ, με ορισμένα εξαιρετικά σπάνια μοντέλα να φτάνουν ακόμη και τα 17 εκατομμύρια.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι το 11ο από τα μόλις 353 που κατασκευάστηκαν από τη Ferrari και διαθέτει τον διάσημο V12 τρίλιτρο κινητήρα Colombo, με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Η εξωτερική εμφάνιση εντυπωσιάζει με το μαύρο χρώμα του αμαξώματος, ενώ το εσωτερικό καλύπτεται με κόκκινο δέρμα.

Το μοντέλο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 1958, με σχεδίαση από τον οίκο Pininfarina και βασισμένο σε ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο. Οι αυθεντικοί τροχοί Borrani και τα αλουμινένια ταμπούρα ενισχύουν την αυθεντικότητά του, το οποίο έχει ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός και άκαμπτο άξονα με φύλλα σούστας πίσω.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί η Jolie αποφάσισε να πουλήσει αυτό το σπάνιο αυτοκίνητο, αλλά φαίνεται πως δεν το χρησιμοποιούσε συχνά τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, εικάζεται ότι αυτό το αυτοκίνητο είναι το ίδιο που οδήγησε σε ένα διαφημιστικό για άρωμα πριν από κάποια χρόνια.

Μια σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι το αυτοκίνητο έχει διανύσει μόνο 10.340 χιλιόμετρα, κάτι που αυξάνει ακόμη περισσότερο την αξία του.

Η σύνδεση με μια τόσο διάσημη προσωπικότητα όπως η Jolie αναμένεται να ανεβάσει την τελική τιμή πώλησης ακόμη περισσότερο. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου από τον οίκο Christie’s και η τιμή πώλησης εκτιμάται να κυμανθεί μεταξύ 620.000 - 830.000 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή